Arkadaşlar merhabalar yaklaşık 4 yıldır r10 üyesiyim.Babam ALS hastası ne olduğunu kısaca açıklayayım isterseniz 1 yıl önce ice bucket challenge tarzı kafandan aşağı buz dökme olayı göstermişlerdi.Kişi gözleri hariç hiçbir yerini oynatamıyor.Aklı hala herşeyi eskisi gibi anlayabiliyor fakat vücuduna tepki verdiremiyor benim babamda yaklaşık 7 yıldır bu hastalıkla savaşıyor.Hastalığın tedavisi yok kanserin bile bir çeşit tedavi şekilleri mevcut kemoterapi vs.. Allah kimseyi bu hastalıkla sınamasın.

ALS Hastalığın Belirtileri;
Benim babamında grip olduğu hatırlamam birgün sol eliyle tırnak makasını kullanırken sağ elindeki tırnaklarını kesemediğini farketti, başta fazla umursamadık sonrada sol eli sağ elinden güçsüz hale geldi ardıdan bacaklarına sırasıyla konuşmasına kadar gitti şuan yatakta yatarak sadece göz hareketleriyle bizle iletişim kuruyor.
Hastalık Nasıl Oluşuyor.
Tıpta bunun bu hastalığın nasıl oluştuğu ne kadar sürede ortaya çıktığı henüz bilinmiyor.Hastalar 1 yılda yaşayabiliyor stephen hawking gibi 60 yılda yaşayabiliyor.

ALS Hastası kişiler;
stephen hawking

Sedat Balkanlı

İlyas Tüfekçi

Suna Kıraç

İsmail Gökçek

ALS Hastalarının İsteği:
Bu hastaların gözle iletişimi sağlayan bir cihaz şuan piyasada ve firma 3.000- 3.300 TL gibi bir fiyatla yazılımı satıyor. Komple PC,Tutacak vs gibi şeylerle 8.000 TL gibi bir fiyat istiyorlar. Bu yazılım bu kadar pahalı olması birçok ALS hastası ailesini ekonomik olarak zor durumda bırakıyor burada bulunan yazılım uzmanı arkadaşların bu konuda daha cüzi bir ücrete bunu yapabileceklerini düşünüyorum lütfen yardımcı olun ALS Hastalarına.
Pisayada satılan göz sistemi: http://www.eyenavigator.com/