ramanujan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O zaman kendi piyasasını kendi belirlemiş olmuyor mu aracı firma? İlgili coin'in global piyasadaki değer artışlarının hiç mi anlamı yok? Coin'in değeri artarken TL bazındaki karşılığının düşmesi normal o zaman ...
Aynen öyle. BTCturk ya da diğer firmalar alım satıma karışamaz. Biz ne veriyorsak fiyat odur. Onlar bundan değil bozdurmalardan kâr ediyorlar zaten. Ellerinde olsa arttırırlar kullanıcı çekmek için. O yüzden firmalara takılma. En çok alım satım hareketli firma hangisiyse ona geç. Ben Konieks ile başladım. Oradan BTCTurk'e geçtim. Oradan da yurtdışına açıldım. Şu an Bitfinex 'de XMR adlı dijital para ile takılıyorum.
Şuan bahsettiğim sitede 1 ETC 456 dolar yani 1805 TL. Buradan alıp kesintisiz BİTTurk'e yollayıp satsam 1760 dan alıyor Bitturk. Yani kesintisiz olsa bile 45 TL zarar ederim. Anlayacağın borsalar arası al sat yapmak da zarar.

Aşağıdaki resme bakarsan satışlar göründüğü gibi üstte yazıldığı gibi değil. Elimde 2 sitede de ETC olsa satmak istesem BTCTurk 1829, Bitturk 1760 dan bozuyor. Ama bu bozanlar firmalar değil. Firmada takılan bizim gibi kullanıcılar. Bu fiyatlara bakılırsa BTCTurk Bitturk'e göre daha iyi görünüyor. Ama bu her zaman böyle olmaz yarın da öteki firma daha iyi olur.