Merhabalar. Uzun zamandır kafamı kurcalayan bu konu hakkında konu açma gereği duydum. Bu problemi çoğunlukla bu forum çatısı altında yaşadığımdan en doğru yer de burası. Zira okuyan ve yorum yapan birçok arkadaşta da bu takıntı olacaktır.
Forumda geçirdiğim uzun yıllar boyunca birçok konuda çalışmalar ve satışlar yaptım. Son yıllarda sunucu ve site optimizasyonları konusunda başarılı çalışmalar gerçekleştirmekteyim. Forumda yaptığım işlerin konuları ve bu konularla birlikte kullanıcı yorumları da mevcut.
Gün geçmiyor ki forumda şikayet konuları görmeyelim. İnsanlar birilerine iş verirken ne kadar araştırıyorlarsa artık, sürekli bir dolandırılma konusu gündemde. Eminim ki dolandırılan insan karşısındakine önce güveniyor ve ardından dolandırılıyor. Peki bu güven nasıl oluşuyor, telefon konuşmasıyla mı? Mümkün. Çünkü bana sorarsanız beceriksiz bir uzmanın veya bir dolandırıcının yapacağı ilk hareket şiddetle sizin telefonunuzu istemek olacaktır. Çünkü bu gerçekten de dolandırılan kişinin yani genel olarak insanımızın zayıf noktası.
Olası bir şikayet konusunda, havada hiçbir şey kalmaması için, ben sanal ortamdan gerçekleştireceğim çalışmanın görüşmesini de sanal ortamdan yapma taraftarıyım. Aynı şekilde müşteri beni sanal ortamdan bulmuş ise, bu kişiyle yine sanal ortamdan görüşme taraftarıyım. Zira bir şikayet konusu olduğunda karşılaşmak istediğim son durum, "Telefonda şunu konuşmuştuk" konusu olacaktır.
Ben çalışmalarım için sadece "Skype" kullanıyorum. Gel gelelim, internet ortamında çalışma yapan ve gelirini internetten sağlayan birçok kişinin hala, "Skype kullanmıyorum" yanıtı ile de karşılaşıyorum. "Skype" şart değil de, karşılıklı yazılı iletişim kurabileceğimiz bir platform olmadan, tarafımdan online iş istenmesi bana garip geliyor.
Bunu da geçtim. Müşteri Skype'dan bana ulaşıyor, mesela benim yarım saat zamanımı alıyor. Sonrasında da telefon istiyor. Telefon isteme sebebi, esasen benim yarım saat boyunca yazdıklarımı bir de tarafımdan sözlü duymak. Sizce de garip değil mi? Bence çok garip.
Telefon isteyen müşteri, telefon vermediğimde bozulup gidiyor.
Şimdi benim merak ettiğim durum şu;
Siz bir insanın güvenilir olup olmadığına telefon konuşmasına bakarak mı karar veriyorsunuz? Şayet öyleyse daha çokça dolandırılacaksınız demektir. İşin A'sından B'sinden anlamadığı halde bir adam size telefonda kendini öyle bir pazarlar ki, bütün şifrelerinizi teslim eder, istediği kadar parayı ödersiniz.
Ben telefon numaramı vermeyince güvenilir olmayan kişi mi olmuş oluyorum? Eğer öyle ise ben öyle olmamaya devam edeceğim.
Ben yaşadığım hayat ve yaptığım işlerden ötürü gerek beyin, gerek kalp olarak oldukça yorulmuş biriyim ve artık sağlık sorunları ile uğraşıyorum.
Benden telefon isteyen kişi biliyorum ki telefonda benim öncelikle ruhumu sömürecek, mümkünse sadece beleşten bilgi alacak, hatta ve hatta işi teslim etse de etmese de ertesi gün gecenin 3'ünde çekinmeden arayacak. Ben bu platforma yıllarımı verdim. Bana sorulacak milyonlarca soru var ondan şüphem yok da, bana ödenmeye hazır milyonlar var mı ondan oldukça şüpheliyim.
Biraz uzun oldu ama tavsiyem, bir insanın telefon konuşmasına kanmayın. Yaptığı icraatleri ve aldığı yorumları araştırın.
Bir insan telefon numarası paylaşmıyorsa bu adamın kaçacak olduğu veya *********** olduğunu ispatlamaz. R10'da 11. yılımın içine girmişim, adam bana güvenmek için hala telefon istiyor.
Sözün özü, benimle çalışmak isteyip de bu sebepten çalışmayan kişiler zaten çalışmasınlar benim için problem yok. Buyrun telefonda size güzel sözler söyleyecek biriyle çalışın. Kimin ne olduğu telefon konuşmasıyla değil, root'a eriştikten sonra belli olacak ne de olsa.
TR'nin en büyük sitelerine danışmanlık yapan, milyonluk siteleri ayakta tutan, en sert saldırılarda bile kapanmayan sunucuları yöneten biriysem,
küçümsemek gibi olmasın ama, 3-5 tane Wordpress sitesiyle kendisini dünyanın en önemli işini yapmaya çalışan adamın güvenini kazanacam diye kalbimden, yüreğimden, beynimden ödün veremem.
Sözün özü, benim bu tarz şeylere gerçekten yüreğim, kalbim yok, hormonum yok.
Bunu da anjiyodan önce yazmış olayım.
Herkese iyi forumlar.