Buna benzer saçma bir konu için bende savcıya çıkmıştım. Bir haber sitesinde bir ürünü tanıtırken yurt dışından bir marka ismi vermiştim. -ki ürünün resmi sitesinde de aynı marka ismi veriliyor-
Arkadaşın dediği üzere siteye ben dahil 3 -5 kişi giriyor girmiyor
Savcıya ne kadar anlatsam da ürünle alakam yok sadece ekleme vs o anda ürünü ben eklemedim dışardan öğrenciler ürün tanıtımı yapıp harçlık alıyorlar vs demek zorunda kaldım. Savcı kim yazdı isim ver diye çok sıkıştırdı o an kimin yazdığını bilmiyorum vs deyince bilişime yolladı. Site dışardan haber eklemeye açık olduğunu beyan edip, konuyu kapattık.

Velhasıl böyle durumlarda genelde para cezası oluyor. Bu tip olaylarda ilk olduğu için de genelde para cevazı bile alınmıyor ancak karşı tarafın avukatları sıkıntılı olduğu zaman durum ciddi boyuta gidebilir.

Beyaz Eşya Kombi Klima Sitesi Yapan Arkadaşlara Önemli Uyarı:
2 yıl bu sektörde site /seo işleri yaptım. Bilişime gittiğimde deli gibi beyaz eşya sitelerinin dosyaları vardı yığınla. Sitede marka geçen tüm siteler mahkemelik olmuş. Bu noktada domain ve hosting kayıtlarında sizin isimleriniz geçiyorsa bir kere daha düşünün ya da firma ile sözleşme yapın.