arkadaşlar önce git avukat tut diyenler için ön açıklama yapayım. çok hatırlı bir tanıdığımız maddi külfet olmasın diye bir avukat atadı başımıza onlar da zerre bilişimden anlamıyor. suçumuz bilişim suçu. abi ben bu avukatla çalışamam diyemiyorum. neyse soruya gelelim:
bizim dandik bir sitemiz vardı. günde 3 kişi ziyaret etse 1isi benimdir. orada bir kere beşiktaş akhisar maçının yayını yapan sitelerin linkini paylaştım.
digiturk avukatları da ekran görüntüsü alıp dava açtı. suç karşılıksız yararlanma. 6 ay 2 sene hapis ya da adli para cezası.
dava hosting sahibine açıldı. hosting sahibi kuzenim. o da ilk duruşmada site bana ait değil diyerek benim adımı verdi. alan adı bana ait çünkü. hakim duruşmayı aralığa erteledi. beni de tanık olarak çağırdı. şimdi sorulara gelelim:
1-) yırtmak için hiç şansımız var mı? siteye virüs bulaşmış olabilir ya da giriş şifresini internet üzerinden tanıştığım iki üç kişiye vermiştim onlar yapmış olabilir desem? yırtar mıyız? burada korkum araştırılır da ip adresi tespit edilirse yalan ortaya çıkar. maç 2016 da oynandı ta o zamandan ip tespit edilebilir mi bilmiyorum?
2-) hatırlamıyorum hakim bey çok uzun zaman geçti. bir ara site ele geçirilmişti. kontrol edemiyordum, kimse girmediği için de ilgilenmedim desem ne olur?
3-)ben memurum en kötü başıma ne gelir. daha önce sabıkam yok.
şimdiden bilişimden anlayan ya da avukat arkadaşlara teşekkür ederim.
ayrıca kuzeninle görüşsseydin en başında hocam log kayıtları ne alemde diye. Ancak benim kuzende hosting firması ve oda bilir kişi olarak emniyette çalışıyor böyle durumlardan dolayı.
Tam olarak hatırlamıyorum ama sanırım tutulmuyordur 1 yıllık log kaydı, yada tutuluyordur kesin birşey diyemeyeceğim ama sorayım bende bir...