Başlıktan az da olsa anlaşılacağını düşünüyorum. Seo için neler yapılmalı? diye yazılan yazıların çoğuna baktığımızda genelde kullanıcı ziyareti az olan etkileşimi az olan konuların iyileştirilmesi gerektiği söylenir.
Şimdi benim sormak istediğim şu.Aslında kendimce birşey düşündüm ama bunun nasıl bir etki edeceğini bilemediğim için belki deneyenler vardır diye sormak istedim.
Benim sitem genelde güncel içerik sunan bir site bugün 15. günü ve hiti 2-3K yaptığım analizlerde girilen bazı eski konuların az ziyaret edildiği görülüyor ve artık o konuların değeri kalmadı. Yapmak istediğim şey ise eski konuları silmeden direk wordpress redirection eklentisi ile yeni başlığa yönlendirmek.
Kendimce düşüncem çok fazla ziyaret almasa da sonuçta o konular google sıralamasında yer aldı ve 10-20-30-50 neyse ziyaretçi tarafından ziyaret edildi ve artık bir hükmü kalmadı. Site genel olarak bakıldığında şu şekilde yazılar yayınlıyor 20 Kasım Bilmem Ne gibi ve Yeni konuda misal 25 Kasım biz 20 kasımı silmeden direk 25 Kasım'a yönlendirdiğimizde etkisiz yazıyı ortadan kaldırmış olurmuyuz? Seo açısından etkisi nasıl olur?
Bu konuda bilgi sahibi olan deneyen veya fikri olan arkadaşlar yazarsa bu kuralı bir şekilde sitesinde uygulamak isteyen arkadaşlar içinde aydınlatıcı olacaktır.
Şimdiden teşekkürler.