ztk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba Yavuz Selim,
Bir iki videonu izledim, güzel emek veriyorsun, iyi bir yazılım geliştirici olmak için büyük adımları atmışsın, sadece tek bir eksiğin kalmış. İngilizceni biraz geliştirmen lazım, gerçi ne kadar biliyorsun bilmiyorum ama ingilizce kelimelerde telaffuzun biraz zayıf.
Bu işi Türkiyede yapsan bile ingilizcenin çok iyi olması seni çok iyi yerlere getirir. Belki bu videolarda çok önemli değil ama iş hayatında diğerlerinden sıyrılmak için bir farkın olmalıdır. Videoların güzel ama senin gibi video çeken onlarca insan var, udemy'de onlarca eğitim satıp bir ingilizce kelimeyi doğru okuyamayan var. Neden söylüyorum biliyor musun; 10bin TL maaşla yazılım geliştirici arayan bir firma vardı 2 sene kadar önce, çalışacak kişinin PHP dilini ve MYSQL i iyi derece bilmesi isteniyordu yani fazla da birşey değil. Bir arkadaşım başvurdu aynı senin gibi eğitim videoları çekiyordu aynı zamanda. PHP'yi de sular seller gibi biliyor kendisi. İş görüşmesinde ben aynı zamanda eğitim videoları çekiyorum diye kendini övdü, işveren de videolara bir göz attı ve arkadaşı işe almadı. Çünkü ingilizce telaffuzu berbattı.
Vizyonun belki daha geniştir ben 10bin TL lik işe zaten girmem daha fazla kazanıyorum ve daha fazlasını hedefliyorum da diyebilirsin. Yada amacım para değil de diyebilirsin. Bu sadece bir örnek, eleştirimi iyi yönde algılarsan sevinirim. Ortaya çıkaracağın herhangi bir kaliteli ürünün, ne kadar kaliteli olursa olsun iyi para kazanması ve ses getirmesi için İngilizce olarak geliştirmen ve ingilizce dökümante etmen gerekiyor.

İngiliz veya ingilizce sempatizanı değilim keşke zamanında Türkçe dünya dili olsaydı. Ama şu şartlarda nacizane önerim İngilizceni geliştir.

Boş şans.
oncelikle dusuncelerin icin sagolasin Allah razi olsun dun biraz,kotuydum ondan oldu biraz ama yani ingilizcemi gelistirmek adina calismalara baslicam kelime dagarcigimi genisletcem bu aralar ust uste geldi hersey gerekirse kursa bile yazilirim yani tabiki elestirini olumlu yonde alcam okadar dusunmus izlemis yazmissin sagolasin dikkat etmissin tekrardan tesekkur ederim