konu doğru yerdemi tam emin değilim. burda paylaştım... gerekir ise mod lar taşır

birkaç gün önce net de fancbox pencerelerindeki resim dosyalarının alternatifleri için arama yaptım. evet 5-6 tane yabancı sitede güzel resimler buldum ama işin garibi... resim dosyasına tıkladığımda benim ekranıma resim dosyası değil; onun olduğu dizin direk açıldı.. neyse ben resimleri indirdim.. derken.. üst dizine çıkmak aklıma geldi.. ve üst üst derken root dizine kadar çıktım. tabiki root da index dosyaları olduğu çin artık web sayfaları açıldı ama o dizine kadar sürekli dizin içerikleri gezdim
dolayısı ile de bu sorunu bilen bilmeyen var ise sizler ile de paylaşmak istedim. o dizine yazma izni olup olmadığını kontrol etmedim. ne kadar zarar verir verilebilir inceletmedim.. aklıma geldi sizler ile paylaşmak istedim
çok ısrar eden olursa bir exploit ciye o dizinleri paylaşıp index attırmak güzel olur ama sonuçda bu siteler genelde free - bilgi paylaşım siteleri idi...
öğrenmem için webadmin arkadaşlar bu tür sorunlar ne derece hatalı veya ne yapmak gerektiği konusunda bilgilendirebilir mi?