Merhaba Hocam,
Kampanyalarınızın teklif stratejisini;
(Mevcut Sürüm) Kampanya > Ayarlar > Teklif stratejisi
bölümünden değiştirebilirsiniz.
Ancak otomatik olan birden fazla teklif stratejisi var. Aşağıda kısaca açıkladım. Amacınızı göz önünde bulundurup birisini seçebilirsiniz. Başlangıç olarak Tıklama Sayısını En Üst Düzeye çıkar stratejisi uygun olacaktır. Bazı otomatik stratejilerde de kendi TBM veya EBM teklifinizi verebilirsiniz. TBM teklifi ile ilgili bilgi almak için Araçlar > Anahtar Kelime Aracını kullanabilirsiniz. Buradaki tekliften daha düşük bir teklifle başlayabilirsiniz. Ortalama konum değerinizi sürekli gözlemleyip istediğiniz seviyeye çıkana kadar TBM'yi yükseltebilirsiniz. Kampanya türü yine hedefinizle ilgili bir konudur. Genelde arama ağı çoğu amaç için uygundur ancak diğer kampanya türlerinin ne işe yaradığını ve hangi amaçlarla kullanıldığını öğrenmeniz işinize yarayacaktır.
Arama sayfasındaki konumu hedefleme:
Prestij istiyorum, reklamlarım hep ilk sayfada hatta en tepede yayınlansın derseniz kullanın. TBM teklifiniz ilk sayfa veya tepe alan için uygun değilse reklamlarınız (diğer sayfalarda) yayınlanmaz.
Hedef EBM:
Dönüşüm (satış, form doldurma, rezervasyon, uygulama indirme vb.) maliyeti hedefi belirlersiniz ve bu hedef doğrultusunda TBM değerlerinizi otomatik olarak ayarlar. Mümkün mertebe hedefe uymaya çalışır.
Hedef ROAS:
100TL'lik reklam harcamasından 500TL satış elde etmek isterseniz %500 hedef belirlemeniz yeterlidir. Bu hedef doğrultusunda TBM teklifleriniz otomatik ayarlanır. Yüzde ne kadar fazla ise o kadar az dönüşüm elde edersiniz.
Hedef geçiş payı:
Rakibinizin site adresini yazmanız ve Adwords'ün, her 100 gösterimden kaçında rakibinizi geçmesini istediğinizi belirtmeniz yeterli. TBM teklifiniz ne kadar yüksek ise hedefiniz o kadar çok tutturulur.
Tıklama sayısını en üst düzeye çıkarma:
Dönüşüm benim için önemli değil, siteme bol ziyaretçi gelsin de hangi kelimeden gelirse gelsin, az dönüşüm getiren kelimelerden de gelebilir derseniz bu teklif stratejisini kullanabilirsiniz.
Geliştirilmiş TBM:
Hem strateji hem de bazı teklif stratejilerinde seçenek olarak çıkan Geliştirilmiş TBM ile bir taraftan dönüşüm sayısını arttırmaya çalışırken diğer taraftan seçtiğiniz stratejinin gereklerini yerine getirmeye çalışır. TBM hedefi verebilirsiniz.
Dönüşüm sayısını en üst düzeye çıkar:
Hedef teklifi veremezsiniz, otomatik olarak bütçenize göre en fazla dönüşümü elde etmeye çalışır.
Adwords'te tıklama başına reklam teklif stratejisini manuel'den otomatiğe çevirmek istiyorum. Fakat bir türlü değiştiremedim. Kampanya stratejisini kullan olarak işaretli geliyor. Fakat kampanya stratejisini de değiştirecek yer bulamadım. Eğer manuelde kalırsa tıklama başına teklif ortlama ne kadar olmalıdır? Ayrıca kampanya türü arama ağı uygun mudur?
Şu şekilde görünüyor: