Kusura bakmayın. Tembeller, eğitim düzeyi düşük olanlar, bir mesleği, bir yeteneği olmayanlar her zaman gelecek kaygısı yaşar ve bunun suçunu ülke yönetimine atar.
Benim babam emekliydi. Ne evimiz ne arabamız vardı. Fakir yaşadı fakir öldü. Ben sınıf öğretmenliği okudum. Öğretmenlik yaptım, öğretmenliği bırakıp başka sektörlere kaydım. Gelecek kaygım hiç yok, babamdan para da kalmadı, devlet memuru da değilim. Ama hayatımı 100 liraya web sitesi açayım, Adsense'den kazanır zengin olurum mantığına bağlamadığım için geleceğimi çok parlak görüyorum. Sabahtan akşama kadar disiplinli olarak çalışıyorum, organik tarım işine girdim (köy evinin arka bahçesi 680 metrekare), KOSGEB'den güzel bir hibe aldım. Onu kullandıktan sonra daha büyüğü için başvuracağım. Neden geleceğimiz karanlık olsun ? Orada iş yok burada iş yok, üniversite mezunuyum iş yok vs. Peki iş bulan milyonlarca kişi nasıl buluyor ? Asıl onu sorgulamak lazım.
Ben de zamanında karamsardım. Yattığım yerden para ayağıma gelecek, iş ayağıma gelecek sanırdım. Ama öyle değil. Çalışıp didinmeyene iş yok. Çalışmayan aylakçılık yapan adam da kusura bakmasın ama aç kalmayı hakediyor. Şuan arabam da var, arsa da aldım geçenlerde. Allah izin verirse evleneceğim. Çalıştıktan sonra herşey olur.
Sen ne iş yapıyorsun diye sorarsan ? Ben bir firmaya Wordpress tema yapıyorum. Bunun yanında domates biber yetiştirip satıyorum. Aynı zamanda eşe, dosta mahalleliye ev tamirat işi yapıyorum ufak ücretlerle ( fayans döşerim, duvar örerim, beton atarım, sıva yaparım). Bir de Wordpress tema yapıp satarım othemes.net'de (ufak tefek). Şükür ki öğretmen maaşından daha çok kazanıyorum.