Yazılımcı kime göre neye göre?
Şimdi tema giydiren insan da yazılımcı diyor kendine
Başkasının kütüphanelerini kullanıp herhangi bir yazılım çıkarana da. Hali satış sitesine yalandan bir opencart kuran bursa da ki 1 2 yazılımcıya 10.000 tl veren arkadaşım aylar sonra opencart sisteme tema giydirildigini fark ediyor ve isi bilmedigi icin ayakta uyutuldugunu anlıyor. Geçmiş siparişlerine bakınca 60.00 tl ye domain aldığını ama domainin en baba 30 tl ye satıldığını anlıyor. Ya da hosting konusunda da aynı şekil. Ya da bu forum dahil hayatta parayi verip peşinden koşan bir çok arkadaş var yazilimci(!) Peşinde. Bunlar arasında işini hakkıyla yapan adamlar da kaynıyor. Fakat durum şu doğru düzgün iş yapan adam her zaman yer yerde kazanır. Ben benim ülkemde sürelemedigim keyifi başka ülkede sürsem nolacak her halükarda bakın altını çizerek diyorum her halükarda giden adam bu ülkeye geri dönecek. Toprak insanını her zaman çeker. Bu yazılımcıların çok farklı olduğunu göstermez. Bakın sanayi sektörüne adam çoluk çocuk bırakıp gidiyor emek karşılığı verilmiyor diye yazılımcılara özel durum değil ki onlar en son geliyor bu sırada. Inşaat sanayi boya sektöründe çalışan onlar da işçi ayda 1500 2000 tl ye zehir solurken.