Merhaba
R10 forumlarında 1.5 senedir bulunuyorum. Bunun 5-6 ayı aktif bulundum. Bu süreçte site al satlarda 20 k üzeri para kazandım. Bu sefer, kendim bir site kurup kazanmak istiyorum.
Konuyu açmaktaki amacım, hazır oturmuş-otorite sitelerle başardığım başarıyı, sıfırdan sitelerle yapıp yapamayacağımı denemek. Otorite siteleri, yaptığım düzgün besleme ve çalışmalarla x2 x3 gibi durumlara getirebildim. Acaba sıfır sitede de bu tarz bir başarı elde edebilecek miyim? Meraktayım : )
Hedef: Bu site ile Temmuz 2018'e kadar 5 Bin TL para kazanmak.
Çok çabuk sıkılan ve bıkan biri olarak, bu konuyu açmak bana iyi gelecek. Bu sayede sıkılıp bırakmayacağım, bir sorumluluk olacak diyelim.
Site Türkçe olacak. Alanı, genel ürün incelemeleri ve değerlendirmeleri olacak. Daha çok kadın ağırlıklı bir kitleye yöneleceğim. Domaini uzun arayışlar sonucu buldum. Karar verirken çok zorlandım diyebilirim. 2 kelimelik bir tercih yerine, rakam kullandım.
Yaptıklarım:
1) xxxsitesi.com yerine, 1xxx.com şeklinde bir domain aldım. Uzantı com. Domain firması turhost; kampanya vardı aldım. Hostingi, bedava ve ücretsiz kurulum yaptıkları için güzel hostingden aldım.
Domain: 27 TL Hosting: 6 ay 12 TL ödedim. Harcanan zaman: 1 saat
2) SSL kurulumu ile site direkt https olarak yayına başladı. En sevdiğim tema olan Sahifa temasını kurdum. Elimde vardı, satın almadım. Kategorileri oluşturdum, logoyu kendim yaptım, bileşenleri kurdum, temayı ayarladım.
Bileşenler: Yoast, WP Smush, wp cache. Harcanan zaman: 2 saat
3) İçerik eklemeye başladım. İçeriği ben yazacağım. yazarlık geçmişim 2005 BYTE dergisine dayandığı için kalemime güveniyorum. 5-6 yazı yazdım. Yazılara puanlama ekledim. Yazılarda 2 görsel kullandım. Görselleri kendim imkan varsa çektim, yoksa yeniden boyutlandırıp içeriğini temizleyip ekledim. makaleler 250 ile 500 arası kelime oldu. Belli bir şablon ayarladım, o şablona göre standart eklemeye devam edeceğim. Yazıları, birbiri ile ilişkilendirmeye başladım, zamanla içerik çoğaldıkça daha da arttıracağım. Harcanan zaman: 2 saat
4) Nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde sitemi google indexlemiş. Normalde 20-30 içerik sonra indexletecektim fakat yapacak birşey yok. Google search console tanıtım xml haritası yükledim.
İlk gün için oldukça çok iş yaptım denebilir. Rakip site tam manasıyla yok, ya da ben bilmiyorum. Benim yaptığım işi yapan çok site var fakat bu şekilde yoğunlaşan var mı bilmiyorum. Konsept ve domain iyi gibi duruyor, zamanla gidişatı göreceğiz.
Zaman oldukça, gelişmeler yaşandıkça güncellemelere devam edeceğim.
25 Kasım 2017
Mesaj yazan arkadaşlara teşekkürler.
Arkadaşlar araştırmaları sonucunda alanımda yayın yapan büyük ve köklü bir site buldum. com.tr ile yayın yapıyor. Fakat yayın türü standart şablon ve tanıtım şeklinde. 1-2 tane daha daha amatör rakip belirledim. hepsi dişime göre : ). Onlardan ilhamlar alarak çalışmalara devam edeceğim. Bu hafta içerik girişine devam ettim. Toplam 22 yazı yayınlamış oldum. Yazılarımda belli bir şablonu izliyorum. Giriş, ürünü tanıtma, resim, ürün hakkında yorum, "hediye notu(yorum yapana hediye var çekilişle şeklinde", genel son ve puanlama yapıyorum. İçeriklerimde üreticilerin ana sayfalarına nofollow link veriyorum. Google içeriklerimi şu şekilde indexliyor:
Bu şekilde yıldızlı içerikler aramada daha fazla dikkat çeker fikrindeyim. Bunu sağladığım bileşenin ismi: Taqyeem. Sahifa temasında standart geliyor.
Toplam indeks sayım: 37 oldu. AMP kurdum. AMP reklam yerleşimi yapabilen araçlarım olduğundan mobil hit ile reklam gösteriminde problem yaşamayacağımı düşünüyorum.
Onesignal kurdum.
Yazılarımdan birkaçını kızlarsoruyor, memurlar.net ve donanımhaberde alakalı konulara ekledim. Bloggerlara, alakalı sitelere birkaç yorum yorum linki ekledim. Sosyal medya çalışmasına başlamadım.
22 içerikle 5 günlük tablom:

Adsense den iki tık aldım. Ortalama tbm 0.4. İyi gibi.
İçerik yazımı konusuna bir çözüm arayışındayım. Buna göre ilerleyişi sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.