bence: senin 3K gider. satıcıdan bir şey alamaz.
kaporanin espirisi zaten bu vaz gecersen o para yanar. eger insafli biriyse parayı geri verir
1. satın almaktan vazgeçerseniz, satıcının insafına kalırsınız, ister verir istersse vemez kaporayı.
2.Satış gerçekleşirse emlakçının komisyon oranı yasal olrak %2 satıcıdan %2 alıcıdandır. (%3 yok yani, bunu toplamda 1,5, 1,5 yapıp 3 düşürme konuşuluyor).Ancak genelde anlaşmalar %4 olarak alıcının komisyonu üstlenmesi şeklinde oluyor.
3.vazgeçerseniz, emlakçının herhangi bir talebi olamaz.Çünkü TBK'ya göre satış gerçekleşirse emlakçının hakkı ortaya çıkar.
not:bunlar satıcı ve emlakçı ile aranızda aksine bir anlaşma vs olmadığı farzederek yasalara göre durumu açıkladım
sonuç olarak 3kdan vazgeçiyorsanız zaten hiç bi sorun yok siz cezanızı ödemiş olursunuz kimsenin de bi hakkı kalmaz. Onu isterim diyorsanız satıcıyla olan diyaloğunuza bağlı . Emlakçılık bişey yok unutun onu.
Bilgilendirme için teşkkürler arkadaşlar. Sözleşmeyide konuya ekledim. callous pardon %2 doğru olabilir.
Peki ben bu evi aldım 1-2 sene sonra satıp, satış parasıyla krediyide kapatma hakkı varmıdır ?