Güzel kardeşim sen bana bu ithamı yaparken hangi ilme sahipsin acaba onu çok merak ediyorum.
Ben bilgim var derken "Mütekebbire kibir göstermek sadakadır" ilkesinden hareketle söyledim. Zira ilim sahibi ilmini ketmederse cühela kendisini ulema sanar"
Madem çok merak ediyorsunuz söyleyeyim. Medrese ilmi tahsil ettim ve ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Dini Yüksek İhtisas Merkezi" kurumunda da İslam İlimler eğitimi aldım.
Bahsettiğiniz ayetlere gelince acaba o ayetlerle alakalı esbab-ı nüzul, siyak - sibak, nahiv, sarf, belağat, vs. gibi ilimlerden hangilerini bilerek bu fetvayı veriyorsunuz?
Aslında anlayan için Mevlana çok güzel özetlemiş: "MUSİKİ; AŞIĞIN AŞKINI, FASIĞIN FISKINI ARTIRIR."
Bundan ötesi için ise "جواب الاحمق السكوت" derim.
Vesselam.
Kardesim aklı olan, kendini ve Rabbini tanıyan, hiç kibredebilir mi? İnsan aşağılığını, acizliğini, Rabbine karşı her an izhar etmek mecburiyetindedir. Bunun için her an her yerde aczini göstermesi, tevazu üzere bulunması gerekir. Hadis-i şerifte de buyuruldu ki:
(Allah rızası için tevazu edeni, [kendini, Müslümanlardan üstün görmeyeni] Allahü teâlâ yükseltir.) [Bezzar]
Bunun için kibirlenmek, Allahü teâlânın sıfatına, hakkına tecavüz etmek olur. Kula kibirlenmek yakışmaz. En büyük günahtır. Hadis-i kudside buyuruldu ki:
(Azamet ve kibriya bana mahsustur. Bu iki sıfatta, bana ortak olmak isteyenlere, çok acı azap ederim.) [Müslim]
Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Âlimin afeti, kendini büyük görmesidir.) [İ. Gazalî]
Bu söylediklerimin hepsi, Ehl-i sünnet vel cemaat fırkasına göre, kafamdan kendime göre uydurduğum şeyler değil.
Yine başka bir hadisi şerifte peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur;
(Ümmetim, 73 fırkaya ayrılacaktır. Bunlardan 72si, Cehenneme gidecek, yalnız bir fırka kurtulacaktır. Cehennemden kurtulacak olan tek fırka, benim ve Eshabımın yolunda gidenlerdir.) [Tirmizi, İbni Mace] - buda ehl-i sünnet vel cemaat fırkasıdır.
Benim hangi ilimlere sahip olduğumu merak etmişsiniz, Mısır EL-Ezher Üniversitesi İslam Hukuku Fakültesi mezunuyum.