Etiketler konuyla alakalı olursa ve en fazla 3 tane olursa bir zararı olmaz faydası olur. Ama sırf hit almak için veya google da indexlenmesi için alakasız etiketler girip 3ten fazla eklerseniz zararı olur.
Etiketlere index aldırma arkadaşım. Türkiye'de etiket sistemini doğru düzgün kullanmayı bilen ve bundan yarar sağlayan site sayısı çok sınırlı. Günlük 100.000+ ziyaretçiniz yoksa girmeyin hiç boşuna etiketlere.
Evet indexlenmeli fakat ben çoğu sitemde etiketleri alt kategori olarak görüyorum. Örneğin: iPhone X Satış Fiyatı şeklinde bir başlık açarsam etiketleri iPhone, iPhone X, Telefon Fiyatları olurdu.
Mobilya sektöründe kullanıyorum. Doğru ve az etiket kullanırsan geri dönüşü iyi oluyor.
Aşırıya kaçmadan etiket kullanabilirsin. Kim zararlı demiş neye göre zararlı demiş anlamadım. Şeyinizden element uydurmayın artık.
Etiketler kategori altı hiyerarşi oluşturmak amacıyla eklenmeli. Anahtar kelimeleri doldurarak girildiği zaman zararlı.
Aslında olmamalı tüm arkadaşlar haklı fakat benim gözlemlerim vur geç mantığı ilk 100 konu için 5 etiket gir hocam indexin çoğalsin kitle yakalayınca kapat indexe
Kategori olarak kullanacaksan gir örneğin; "Elma'nın faydaları" adında bir makale yazdınız etikete de
elma girerseniz o etikete tıklayan insan site.com/tags/elma adresine yönelir hem diğer elma ile ilgili makaleler okumuş bilgilenmiş olur hemde o tag sayfanız dolu olduğu için arama sonuçlarında daha iyi performans gösterebilir. Ha zaten kategori kullanıyorum dersenizde şayet ben hiç etiket girmiyorum. Buna en iyi örneği webtekno'yu verebiliriz
bakınız
Aşırı etikete kaçıp basmanız spamdan ceza almanıza dahi sebebiyet verebilir. Yani bilinçsiz etiket gereksizdir.
bir ara aramayı etiket olarak kaydeden wp eklentisi vardı, çoğu kişi kullanıp spam cezası almıştı. "etiket kullanmak zararlıdır" o zamanlardan kalma. yukarıdaki arkadaşlara katılıyorum. alt kategori olarak kullanılabilir.
Hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.