MuhammedEksi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kiracıya verilmiyor diye biliyorum. Eğer kiracıysanız.

Tapatalk kullanarak iPhone miydi bilmem ne cihazından gönderildi.
Ev bizim hocam

delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şöyle anlatayım;

- Kentsel dönüşüme giren evde ev sahibi oturuyorsa kira yardımı alıyor, bunun için bağlı olduğunuz belediyeye başvuru yapıyorsunuz bir kısmını belediye kalan kısmını müteahhit veriyor. Eğer müteahhit ile anlaşma yapmadınız da eve çürük raporu verilerek yıkıldıysa hemen bir müteahhit ile anlaşma yapmanız gerekir. Başvuru süresi 1 yıldır.

- İçinde kiracı olarak ev sahibi değil de kiracı oturuyorsa taşınma parası alıyor bu para da ortalama 2 kira bedeli oluyor.

siz ev sahibi olarak aynı zamanda oturuyorsanız (bunu ispatlamanız gerekmektedir, doğalgaz, elektrik ve su ile ispatlayabiliyorsunuz) yıkım kararı, müteahhit anlaşması (belediyeye sunduğu proje vb değil de sadece başvuru evrakı yeterli) fatura fotokopisi. Her belediyenin şartları farklı olabiliyor. Maltepe belediyesi kendine ait evrakları da istiyor tuzla istemiyor mesela.

yazdığım ilk şart size uygun olan sanırım.

Diğer bir anlaşılmayan husus da şu şekilde;
Ev sahibi olup ikâmetgahının 6 ay öncesinde başka yere taşıyan kişi yada otomatik olarak başka yere gözüken kişi kira yardımı alamaz. Ev annemin/babamın ben evde oturuyorum deseniz o da olmuyor. Tapu sahibi evde ikâmet etmesi gerekiyor.

başka sorunuz varsa yanıtlayayım.
Ailecek oturuyorduk hocam. Eylülde boşalttık evi ama sadece bu ay yatırdılar. Geçen ayın falan ödemesini yapmadılar