Denildiği gibi çişleri çok koku yapar, taban malzemesi olarak kokulu talaşlar var onu kullanırsanız koku minimuma iner. Bunlar sanıldığının aksine temiz hayvanlardır. Tuvaletlerini asla yattıkları yere veya yemin bulunduğu yere yapmazlar, genelde kafesin köşelerine yaparlar. Temizliklerini de kendileri yapar, elleriyle tüm vücudunu temizlerler. Ömürleri 2-3 yıl kadardır, beslenmeleri için hazır yemler var veya çekirdek, fıstık vs. verilebilir. Hem etçil hem otçullar, ne versen yerler. Yanaklarında keseleri bulunur, doyduktan sonra kafes ortamında yaşamasına rağmen içgüdüsel olarak oraya yemleri depolarlar. Farelerden en büyük farkları budur. Doğada yiyeceğini yer, gerisini yanaklarına depolayıp yuvasına görürür.
Ben zamanında çok kez yavru almıştım, üretmek kolaydır. Ayda 2 defa çiftleşebilirler, 5-6 civarı yavru doğar. Yavrular hafif tüylenince ve ayaklanınca, zaten tekrar çiftleşmeye hazır oluyorlar. Yavrular doğunca erkek hamsterı kafesten ayırıp başka yere koymak gerekir, yavruları yemeye çalışabilir.. Gerçi dişi hamster sürekli yavruların yanında olduğundan yaklaşmasına izin vermiyor ama her ihtimali dikkate almak lazım.
Ben artık hamster beslemiyorum ama sorusu olan varsa seve seve cevaplarım epey tecrübe etmiştim zamanında.
tek var bizde ayda bi talaşını değiştiriyoz haftada bi suyunu üc günde birde yemek veriyoruz canavar gibi koşuyor kokusu filan yok küçük olanlarından al ama büyümeyen cinsleri var onlar güzel cinsini unuttum ama büyümeyen diye araştırırsan bulursun bide salma kafesden geri tutamayabilirsin :d
Gonzales olarak bilinen dwarf hamster sanırım.

Büyümeyen diye bir şey yok aslında hocam büyüyorlar ama belli bir boya kadar ulaşıyorlar, ufak bir tür.