bykadironal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evlilik Vol2'de sanırım ev problemi hocam.Hele ki etrafımda peşinatı olmadan 300.000 TL'lik eve 500.000 TL ödeyen insanlar olunca haliyle üzülüyorum.10 sene betona çalışıyor insanlar.Nereden geliyor bu ev alma hırsı bilmiyorum.Sanırım emlakçıların oyunları,mahalle eş dost baskısından kaynaklanıyor.Neyse Ağamızın oğulları yaşasın biz onlara çalışalım.
Bu emlak-toprak rantının önemli kaynaklarından biri de evliliğin zoraki ihtiyacı olan ev alma zorunluluğu. İki çiftin evliliğinde cinsel uzuvlardan sonra ev ihtiyacı ilk aşamada gelir. Ev ihtiyacına bir şey söyleyemiyorum zira sağlıklı,güvenli bir şekilde kalabilmek için özellikle aile kavramı kurduğun anda güzel kaliteli bir semtte güzel bir eve mecbursun ya kirada ya kredi ile. Burada sıkıntı şehirlerin merkezi yaşam alanları olmalarından kaynaklanıyor. Evlerin maliyet fiyatları arsa fiyatlarından inanılmaz artıyor. Bu da 700 bin km2'lik ülkemizde %15-%20 niteliğindeki büyük şehir merkezlerine yaşamaya zorlanmamızdan ve kendimizi zorlamamızdan kaynaklanıyor. Fakat çözüm olarak küçük ilçede yaşayında diyemiyorum zira küçük ilçe,köy,memleket gibi yerlerde her insan tanıdık olunca şehirde evlilikte ve yakınlarla ilişkilerle yaşanılan sorunlardan daha fazla farklı sorunlarla karşı karşıya kalıyor insan.

aksamci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
NET yakmayun kendunuzi
Yakma demeyelimde insanlar gerçekten birbirini tanıyarak evlenmeli. Evlenip tanımamalı. En az 5-6 yıllık süreçte eş adayları birbirlerini,ailelerini ve yakınlarını tanıyıp birbirlerine ön yargılı olmadan düşüncelerini,endişelerini,yorumlarını aktarmalılar. İnsan ev alırken ne kadar araştırma yapıyor fakat eşler birbirlerini aileleri ile birlikte hayatlarına katacakları bir sonsuz gelecek için aynı gözlemi yapmıyorlar.