grapheng adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
malesef bu durum çiftlerin düğün meselelerini aralarında görüşmesinden ziyade ailelere bırakması sonucu adet, gelenek göreneklere dayandırması ve lüks düşkünlüğü sebebiyle oldukça zor kılıyor. örneğin bir çift evlenmek için 80 bin tl harcama yapıyorsa bunun bir kısmı borç olarak evlilik sonrasına kalıyor. bu da genç çifti sürekli olarak borç ödeme ve çalışma psikolojisine itiyor. kısaca hayatlarının baharında mutlu olmak varken borç ödemeyi seçen çiftler yada aileler bir süre sonra sebepsiz kavgaların ve tartışmaların içinde buluyorlar kendilerini.
Evlenirken ki borçları ayrı, evlenen bireylerde bundan memnun bu da ayrı sorun. Bir de her yıl bir sezonda bu yıl bu kadar kişinin evlenmesi,düğün yapması planlanıyor ekonomiye şu kadar katkı sağlayacak şekilde haberler yapılıyor. Şaka gibi gerçekten. Bunla övünülüyor televizyon programlarında. Gelinlik alınacak, cici cici evler dizilecek. Hayır insanların zevklerini,tercihlerini küçümsemek benim haddime değil ama harcanan para kendimize şu eşyayı aldık bunu aldıkla sınırlı olsa iyi, ömür boyunca 1 kere giyilecek gelinlik, takı adetleri , düğün organizasyon masrafı, damatlık gelinlik ile fotoğrafçı ile beraber kenar köşelerde alel acele fotoğraf çekme.
Abi ne yapıyorsun kime neye bu ciddi hazırlık. Bu hobi sonrasında kendini benzer bir şekilde maddi,manevi verimsiz sorun çıkartan iç yaşam tarzına, şekillerine dönüştürmeye devam ediyor. Nasıl ki **** diye bir ihtiyaç yoksa ( dindar biri değilim ama seksin ihtiyaç olmadığını düşünüyorum ) evlenmekte,evlilikte ihtiyaç değil. Ekonomik olarak kişi bazlı gelir yüksek olsa eminim ki insanların çoğu evlenmeyecek. Ciddi bir kısım tek başına maddi ve kendi ihtiyaçlarını karşılama konusunda hayatta tutunmakta zorlanacağından insanlar evliliği ihtiyaç olarak görüyor.
Yalnızlık kötü diyen eşlerini kaybetmiş orta yaşlı veya yaşı büyük insanların sitem ettikleri şey evde sessiz başına tek başına kalmak, bir şeyleri yapamamak eğer tek kalan kadınsa ekonomik sitem,eksiklikler eğer erkekse mutfak-ev işleri ile ilgili eksiklerden kaynaklanan sorunlar. Sevgiden,aşktan mahrum kalmak değil çünkü zaten evliliğin uzun vadede ortak parametresi o olmaktan çıkıyor ki belli bir yaştan sonra.
Zaten imza ile devlet güvencesi altında söz seni bırakmayacağım,seni aldatmayacağım minvalinde kanun mührüne güvenerek bir yola çıkmak ayrı bir boyut bir de üstüne bir kere evleniyoruz şöyle yapalım modu da gelince maddi,manevi nasıl ciddi bir düğüm olduğu ne yazık ki görülüyor.
Kendin veya çevren zengin değilse ve insanlara desen ki 3 gün istediğim gibi yaşadım 20 bin TL harcadım aklını nerede bıraktın derler. Evlilikte 2 gece yapılan kameralarda hd dijital görüntü olarak kalan saatler için harcanan 20 bin TL'ye kimse demiyor ki bu nedir?