eski hesaplarının alınma nedenini açıklayayım,
bu tür hesapların banlanma riski diğerlerine göre daha az oluyor.
bu hesapları alan kişiler zaten ayda 100 bin üzeri kazanıyor.
bunu nasıl yaptıklarını açıklamam doğru olmaz.
not: 5-6 bine satanları kast etmiyorum, genel olarak eski hesaplar daha değerlidir.
5-6 bin afaki bir rakamdır.
Hocam şu mesajınızı alıntılayarak yaşadığım bir olayı siz ve diğer forum üyeleri ile paylaşıyım. Ben çok eski bir Adsense kullanıcısıyım. Bu zamana kadar toplamda 2 adet Adsense hesabı kullanabilme şansım oldu. ilk hesabımı yanlış hatırlamıyosam bundan 12 sene evvel açmıştım. Şu an o hesap geçersiz etkinlik sebebi ile süresiz devredışı bırakılmış durumda. Sebebine de gelecek olursak kendini bilmezin birinin benim sitemde çıkan reklam koduna sağ tıklayıp reklam linkini alarak kendi sitesinde 1 gün boyunca bu linki pop-up olarak yayınlatması. Google bu sebeple Adsense hesabımı süresiz olarak devredışı bıraktı. Tüm itirazlara rağmen geçersiz etkinlik politikasına bağlı kalan Google hesabımı tekrar aktif etmedi. Diğer Adsense hesabıma da gelicek olursak o hesap hosted account. Yani Blogger ve Youtube dışında özel alan adlarında kullanamıyorum. Bu hesabı 2 yıl önce eşimin adına açtım ve son 1 senedir de çok aşırıya kaçmayacak şekilde blogspottan spam yaparak kazanç elde ediyorum. Bu hesap defalarca kez sayfa ve site düzeyinde politika ihlalleri aldı ama bir gün olsun hesap düzeyinde sıkıntı çıkarmadı. Ben spam kazanç elde etmeye başladığımda bu hesap 1 yaşında idi. Yani yeni sayılabilecek bir hesaptı. Bu yüzden ben yeni hesap ya da eski hesap olaylarına pek takılmıyorum. Google'a hesap düzeyinde (Geçersiz trafik, geçersiz birden fazla tık, kendi reklamlarına tıklama vs.) ihlal yakalatmadığınız sürece Adsense hesaplarınıza hiç bir şey olmaz. Sayfa ve site düzeyinde politika ihlalleri yüzünden hesabım kapatıldı diyen bir kişi dahi görmedim. Dediğiniz gibi 5-6 bin bir hesap için gerçekten çok yüksek bir miktar. Ay sonu ödeme alt limiti olan 200 TL'yi göremeyenler asla bu paraları ödeyip de Adsense hesapları almazlar. O fiyatlardan alıcı illâ ki bulurlar elbet ama bunun için dediğiniz gibi kişinin çok yüksek kazançları olması gerekir. Onun dışında çok yüksek rakam isteyenlerin konuları eriyip gider. Saygılar..