xxx786 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkiye'yi çeşitli terör gruplarıyla aynı düzlemde ve iş birliği halinde göstermeye çalışmak bir algı mı yoksa gerçek mi? Aynı içerikleri alenen ortada olan Amerika oyunları için kullanbiliyor mu?
Vikipedi sloganıyla özdeşleşmiş çalışma şekliyle "özgür ansiklopedi". İçerisindeki başlıkları incelerseniz yazılan her şey bir kaynakçadan alınmış bilgilere dayanarak veriliyor. Bahsettiğiniz başlıkları biliyorum zaten kapatılma sebebi olarak bu gösteriliyor. Eğer ki ellerindeki kaynaklar bunu işaret ediyorsa bu şekilde bir içerik girilmesi gayet doğaldır. Eğer ki bir hata olduğunu düşünüyorsanız doğru bilgi ve belgelerle bunun bir yanlış olduğunu sunabilirsiniz.
2. olarak neredeyse tüm dünyanın(bir kaç baskıcı rejim ve internet erişimi kısıtlı ülkeleri çıkarırsak) vikipedi'ye tüm dünyanın erişimi varken ülkemizle ilgili yanlış bir bilgi verildi diye ülkemizde engellenmesi kadar gereksiz bir durum göremiyorum. Sen, ben, biz erişemiyoruz o sayfaya o bilgiye. Geri kalan tüm dünya erişebiliyor. Basit çözümler arayıp engellemek yerine bilginin yanlışlığını sunup bilginin düzenlenmesini talep etmenin daha doğru olacağını düşünüyorum.