2 ay önce herşeyini sıfırdan ele aldığım site güzel bir ivme yakaladı.
Gelişmeleri bu konu üzerinden paylaşacağım...
Amacım? Ne kadar ilerletebileceğimi görmek. Kayda değer bir ilerleme gerçekleştirirsem, geliriyle İngilizce genel blog açmak.
2 ayda ne yaptım?
- Sıfır, hiç bir şekilde kullanılmamış bir domain bulundu.
- Logo filigran vs hazırlandı.
- 50 içerik yazıldı.
- İçerikler "
10x Content" mantığıyla hazırlandı.
- Facebook, Twitter, Pinterest vs. elle paylaşımlar yapıldı.
- İlk ay, bir kaç küçük ama temiz siteler dışında hiç bir linkleme yapılmadı.
- 2. ay bir kaç forumda ücretsiz olarak 1-10K aranma hacmine sahip kelimeler için tanıtım eklendi.
- Önce bir dijilab teması alındı ancak tema yetersiz geldiği için tagdiv teması alındı.
2 ay geçti ve hit günlük 500 civarına ulaştı.
2 aylık hit bilgileri:
https://resmim.net/f/9ypQNU.png
Harcadığım para: 2 tema toplam 250 TL. Domain Godaddy'den 5 TL'ye alındı. Hosting var olan host devam ediyor.
Kullandığım eklentiler:
WP SEO Keyword Optimizer
WP-Optimize
Yoast SEO
Google Analytics Dashboard for WP (GADWP)
Ad Inserter
13.10.2017 - Durum
1. Site hızını düzeltmem gerekiyor
PageSpeed Insights: Masaüstü 85. Mobil 65-70 arası.
Cache ile deneyeceğim. Duruma göre AMP kuracağım ya da ayrı bir hosta taşımak zorunda kalacağım...
2. Hit 2.000 üzerine çıktan sonra;
Twitter hesabını kendi kendine kasan
+ bütün sosyal medya hesaplarında otomatik olarak paylaşan
program/eklenti vs arayışına gireceğim.
Site son 7 günlük geliri: ₺14,05
22.10.2017 - Durum
Son güncellemeden sonra sadece
iki yeni içerik girebildim.
İlgilenilmemesine rağmen;
hit 500 civarı istikrarını sürdürüyor.
Hız: Bileşenler yeniden düzenlenerek biraz arttırıldı.
Reklam Yerleşimi: Tagdiv teması ile reklam yerleşimini iyi yapamadım.
Bu nedenle Tıklama Oranı arttırma amaçlı, yerli
iMagazine temaya geçebilirim.
Ancak güncelleme alması ve çok özellikli olması sebebiyle bu temada kalmak istiyorum.
Önerileri olan varsa dikkate alırım.
Hit: https://i.hizliresim.com/6yEPJv.png Site son 7 günlük geliri: ₺8,30
Toplam içerik sayısı:
52 28.10.2017 - Durum - Hafta boyunca 10 yazı girdim. Hit 550.
- Geçen hafta bir tane 100K-1M aranma hacmine sahip içerikte 11'den 19. sıraya düştüğüm için diğer yazılarla gelen hit, oradan gitmiş oldu.
- Toplamda aylık 40K aranmalı bir kelime grubunda 5-6-7. sıradayım,ancak son 30 günlük tık sayısı 600. Benim sıramın üstünde Youtube videoları var. Bir tane de otoriter çok eski site var. Youtube videosu hazırlamıştım slayt/müzik şeklinde. Onu bütün sosyal medya sitelerinde paylaştım, olumlu geri dönüşü olursa buradan belirteceğim.
- Ve iki tane "tanıtım yazısı yayınlıyor musunuz" şeklinde mesaj gelmiş. Yeni gördüm, site doğallığı bozulmaması açısından bir kelimeyi linklemeden "sponsorlu: firmadı" şeklinde yayınlayabilirim şu kadar ücrete diye geri dönüş yaptım.
- EK OLARAK temiz tema + SEO ve ziyaretçi açısından uygun içeriklerle yeni yıl üzerine odaklanan dekorasyon ve finans içerikli iki ayrı site denemesi yapacağım.
Son 7 günlük gelir: 7.67 TL 18.01.2017 - Durum
Konumuzdaki sitemize Aralıkta backlink çalışması başlattık, fakat sanırım o da ters tepti, ya da dalgalanmadan olumsuz etkilendik. Site hiti günlük 500-750 arasında değişiyor. Artık belirli aralıklarla içerik gireceğim onun dışında uğraşmayacağım. Bir hedef belirtmiştik zaman belirtmesek de bu gidişatla şu an için hedefin gerçekleşeceğine inanmıyorum.
Bir önceki güncellemede belirttiğim Finans-Coin içerikli siteyi bir arkadaşımla birlikte açtık. Site 2 aylık, şu an günlük 1-1,5K civarında hit alıyor ve aylık 150+TL adsense geliri var.