DenqeSiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar benim konu kredisi hakkında bir kaç sorum olacak bilen ve bu yakın zamanda ev konut alan arkadaşlar cevaplarsa iyi olur.
S-1) Banka konut kredisinde dosya masrafını geri veriyor mu yani ( uyanık olursak dosya masrafını nasıl alırız ) önceden şişrme dosya masrafları alınıyordu o bakımından.
S-2) Tapu masrafını konut alan mı karşılar satan mı karşılar veya ortak karşılanır
S-3) Daire emlakçıdan veya mutehitten alırsak komisyon veriliyormuş öyle diyenler oldu örneğin ben aldığım daire niye komisyon vereyim zaten satan adamdan konutu sattı diye komisyon alacak herhalde burada (uyanık olmak gerekli ) diye düşünüyorum
Son zamanda konut alan arkadaşlardan bilgi alayım. Mantık olarak değildi yaşanmış kişiler yazarsa iyi olur.
Merhaba,
1- Bankaların dosya masrafları yasallaştı. Binde beş orana kadar dosya masrafı alabilirler, sigortalardan da zorunlu olanlar var. (Yangın,Deprem,Sağlık gibi) Geri alma şansınız yok diyebilirim.
2- Tamamen anlaşmanıza bağlı, genel olarak alan kişi ödüyor yada yarı yarıya paylaşılıyor.
3- Bu da yine emlakçı ile olan anlaşmanıza bakar. Adam konutu sattı diye karşı taraftan komisyon alsa da sizin adınıza sürece dahil olduğu için (ev gezdirme,ara buluculuk vs) komisyon talebinde bulunabiliyorlar. Baştan konuşmakta fayda var. Bazı ev sahipleri evimi sat komisyonu karşı taraftan al diyebiliyor.