dijitalartiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu zamana kadar olmaması hata
Hergün 30K'nın 5 görüntüleme deseniz; 150 K eder.
Aylık min 100K kazanıyor olmanız lazım diye düşünüyorum ben.
Keşke öyle olsa hocam. O zaman aylık kazancımız milyonları bulurdu heralde

kuntakinte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese selamlar.biraz araştırma yaptım güncel olarak app reklamlarımdan ne kadar kazanç elde ediliyor tam olarak neye bağlı bu oran ve bunun gibi birkaç soru ama cevap pek bulamadım. Herkes bildiklerini ve kazançlarını paylaşırsa herkes bu bilgilerden yararlana bilir.

Benim sorum şu
50k indirmeki 30k aktif kullanıcı olan bir oyunum var 2 platformda ama içinde reklam yok bu uygulamaya reklam koymayı düşünüyorum.

Benner-tam ekran -ve videolu reklam.
Her kullanıcının 5 defa günde girdiğini var sayarsak . Benim ortalama kazancım ne olur tahmini.
Sorunuza gelirsek hocam öncelikle uygulamanın/ oyunun hangi ülkelerce etkin kullanıldığı çok önemli. BGBM ülkelere göre 5- 10 kat fark edebiliyor. Türkiye ağırlıklı ise maalesef bgbm baya düşük oluyor hem admob da hemde diğer reklam şirketlerinde. Türkçe oyunlar için 1000 reklam gösterimi başına ortalama 1-3 TL arasında kazanç sağlayabilirsiniz.. (Tabi bu değer reklam gösterim sıklığı ve sektörün reklamverenleri ile alakalı olarak düşebilir yükselebilir).
Bu arada bahsettiğim rakam da oturum başına verilen ücreti ifade etmez. Bir kullanıcı her oturumda birden fazla da reklam görebilir yada hiç de görmeyebilir. Hatta interneti kapalı dahi olabilir. O yüzden deneyerek ve kademeli olarak reklam yerleşimini arttrıp azaltarak doğru değerleri görebilirsiniz. Çok sığ bilgilerle rakam tahmini pek mümkün değil şu aşamada. Çünkü 10k kullanıcımın olmasına rağmen kazancının çok iyi olduğu uygulamalarımda var 30k olup çok az kazandıranda.