tuncgulec adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1- Kullanıcı sayfalar arasında gezdiği sürece TimeOut olmamışsa (mesela 20dk ayarladın, iki sayfa gezim arası 20dk dan az ise) session'da olan bilgiler bellekte tutulmaya devam eder.
1-a) session ID değeri zaten kullanıcının tarayıcısına gönderilen değere göre tutulur, kullanıcı çerezini temizlerse session gene bozulur, çerez kabül etmiyorsa session hiç tutulamaz.
1-b) session ID numarasını baz alarak kullanıcı tanınır ve session["A"] elamanına atadığın değer ona göre çağırılır.
1-c) eğer bir etkenden dolayı application yeniden başlarsa tüm session değerleri, tüm kullanıcılar için sonlanır, web.config dosyasında işlem yapıp kaydetmek mesela application'ı yeniden başlatır,
yada Bin klasörüne yeni bir .DLL dosyası göndermekte application'ı yeniden başlatır.

2-) sen aksi bir durum belirlemediğin sürece session koleksiyonuna atadığın tüm değerler aynı anda sonlanır.
açıkcası demek istediklerinizi daha iyi anlayabilmek-kesinleştirmek amaçlı tekrar örneklendirmek istiyorum.
ben hosting kullanıyorum dolayısıyla default olarak 20 dk da ayarlı süreler.
1-kullanıcı sitenin anasayfasına giriş yaptıgında Session["A"] oluşturdugumu varsayalım. kullanıcı 5 dk sonra XYZ.aspx sayfasına giriş yaptığını varsayalım. Session["a"] XYZ.aspx sayfasına giriş yaptıktan 15 dk sonra mı Yoksa 20 dk sonra mı Sonlanır?