Malumunuz cam filmi muhabbeti son 1 ayda bildiğiniz arap saçına döndü. En ilginç adım ise TÜVTÜRK'ten geldi. Malum firma öne çıkıp, cam filmli araçların "ağır kusurlu" sayılacağını açıkladı.
Sonra Cumhurbaşkanı talimat verdi ve Süleyman Soylu ceza kesilmeyeceğini, ceza kesilenler için düzenleme yapılacağını, ileriye dönük olarak ise bunun bir standarta oturtulup serbest kalacağını söyledi ama,
her şeye sazan gibi atlayan TÜVTÜRK böyle çat diye cam filmini "ağır kusur" olarak sayacağız demesi ile birlikte bu gelişmelerden sonra henüz geri adım atmadı (attıysada bilgim yok-websitesinde yasak olarak geçiyor) ve şahsen 14 gün sonra muayenem var ve arabamda 2 numara film var. Filmi yaptıralı 9 ay oldu ve biraz da rengi açıldı.
Şimdi ne olacak arkadaş? 200 TL verip yaptırdığım filmi 100 TL'ye söktüreceğim ve atıyorum birkaç ay sonra 1 ve 2 numara serbest diye açıklama yapılıp TÜVTÜRK'te buna ayak mı uyduracak?
Son ana kadar ilk polis cezasını yemeyi dahi göze alarak muayeneden kaçasım var ama 2014 model araç ile de bu nasıl iştir diyorum kendi kendime. Aracımda hiçbir modifiye falan yok ve her şeyi bakımlı, düzenli. Bugün film olmadan muayene gitsem 5 dakikada muayeneden çıkar aracım ama gel görki film var diye araç ağır kusurlu. Üstleik bu firma yangın söndürme tüpünün olmamasını "hafif kusurlu" olarak görüyor.
Ulan diyorum hani kendi kendime. Her yıl 1.000 TL kaskoya ödeme yap, 470 TL motorlu taşıtlar vergisini öde, 480 TL sigorta ödemesi yap, her ay iki defa benzinin litresi 5,60 TL'den deponu doldur... Meclisteki malum sözde seçilmiş teröristler makam araçları ile terörist taşısın, teröriste mühimmat taşısın ama sen namuslu vatandaş aracını sırf camında film var diye muayeneden geçireme. Neymiş güvenlikmiş. Teröristin benim aracımda ne işi varsa... Üstelik bu cam filmi dünyanın her yerinde var ve çoğu yerde yasal-serbest ve en önemlisi dünyanın her yerinde de terörist var....
!