Çok teferruata ve kafa yormaya gerek yok aslında. 10 yıl öncede şimdide 10 yıl sonrada değişmeyecek olmazsa olmaz yapılacak şeyler bana göre sadece şunlardır; (başka şeylerle uğraşmayın uzun vadede yararı olmaz)
1. Sitenizin kategorisi ne ise o kategoride ve ilgili alt dallarında siteniz kaliteli olsun. Arayüzünüz, görselleriniz, sitenizin hızı vb. gibi birçok site içeriği ile ilgili konularda olabildiğince iyi olun.
İnsanlar sitenize geldiğinde onları sitede tutun farklı yazılarınızı okusun, videolarınızı izlesin, resimlerinize göz gezdirsin, yorumları okusun ve yorumlar göndersin tabir-i caizse bir pazarda gezer gibi gezsin sitenizde. Bakkala girip sigara alıp çıkar gibi kaçıp gitmesin.
2. Reklam verin! Bakın link alın demiyorum tanıtım yazısı paketler vs. hele hiç demiyorum. Sitenizin içeriği nereye reklam vermeye uygunsa bütçenize göre kaliteli olduğunu düşündüğünüz benzer içerikler ÜRETEN (dikkat edin çalmayan ÜRETEN) sitelere mümkün olduğunca uzun süreli BANNER reklam verin. Sosyal medyayıda aktif kullanın.
3. Sitenize ZAMAN verin. Ne yapıyorsanız yapın düzenli/devamlı yapın spam içeriklere bulaşmayın. 1 ay belki 1 yıl sürebilir ancak sonuçta kazanırsınız.
En önemlisi 1. maddedir siteniz kesinlikle arayüzü kullanışlı kullanıcıyı tutan ve direkt aradığına ulaştıran kaçırmayan bir site olmalı.
Başarılar...