Öncelikle herkese merhabalar,
Konu avukat ile borçlu arasında tartışmaya dönüşmüş.
Bir iflas vs. gibi durumlardan dolayı ödeme güçlüğü çeken ama az da olsa borçlarını ödemek için çaba gösteren insanları tenzih ettiğimi belirterek bir kaç noktaya değinmek istiyorum.
Dikkatimi çeken bir nokta neredeyse kimse konuyu açan arkadaşa borcunu öde bitsin diye bir tavsiye de bulunmamış. Bu çok ilgimi çekmiş büyük çoğunluk ödeme boş ver bişi olmaz demeye getirmiş. Çok merak ediyorum acaba bu aklı veren arkadaşlar kendi alacakları olsa aynı şekilde alacaklarından vazgeçerlermiydi.
@avburak; kullanıcısına bir çok kişi yüklenmiş madalyamı taktılar vs. diyerek bence az bile yapmış keşke daha fazlasını yapsaymış. eğer ki kişi keyfe keder ödeme yapmayıp sallıyorsa ise az bile yapmışssın ellerin dert görmesin. Bursa da yaşıyor isen avukatlık işlerimi sana vereyim (olursa tabi)
üst satırı okudukttan sonra bazı arkadaşlar beni hedef tahtasına koyması muhtemeldir. senin hiç mi borcum yok diye elbetteki var. Hatta bu forumdan (Forum derken bur forumdaki iki arkadaş ile ticaret yaptık. Sağolsunlar kazık attılar r10 yonetimi ile bir sıkıntım yok). yediğim kazıklar hala çıkartamadım.
En son 3000 tl kadar bir borcum kaldı bir iş ten dolayı ödeyemedim adam senetlerimi icraya verecekti. aramızda geçen konuşma şu şekilde oldu. icraya vereceksen verebilirsin hakkındır. ama icraya versende bir şey değişmeyecek avukatlık masrafları filan binecek hiç ten ödeyemeyeceğim. bana 4-5 ay zaman ver ondan sonra sana senetleri düzenli ödemeye başlıyayım dedim ve karşı tarafta anlayış gösterdi. allaha şükür son 1250 si kaldı.
İşin özü şu bence ödemeye niyeti olan kişi bir şekilde öder.
Önemli olan Borçulun da alacaklı nın hem hukuk hemde hakkaniyet içinde hareket etmesi