Konu
200 TL ile Wolksvagen Scirocco almak. [HEDEF]
09-11-2017, 14:00:15
TutoriaLs
Üyeliği durduruldu
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle kendimden bahsetmek isterim. Yaklaşık 8 yıldır arama motoru optimizasyonu yapmaktayım. Çok başarılı olduğum işler de var, başarısız olduğum işler de var. En önemlisi bu çalışmaların bana sağladığı bir tecrübem var. Tüm bildiklerimi ve tecrübemi kullanarak sadece AdSense gelirleri ile bir araç almaya çalışacağım. (
Bu arada bir aracım var bu ikinci olacak inşallah.
)
Gelişmeleri sadece Cumartesi günleri paylaşacağım.
Bir çok arkadaşın adsense hikayelerini anlatırken yarım bıraktığını gördüm. Bu hikayemi sonuna kadar sizlerle paylaşacağıma
söz veriyorum.
Hedefim budur.
Gerekenler:
Alan adı
Hosting
Azim, sabır ve strateji
Sadece bu kadar. İleri ki dönemlerde hiç bir şekilde
ücretli bağlantı
almayacağım. Parasal tek masrafımız alan adı ve hosting ücreti olacak. Bu arada belirtmek istediğim bir detay var. İlk olarak bir site ile başlayacağım, kendime göre oluşturacağım trend konulara göre ikinci bir blog oluşturacağım. Bir nevi çift anadal yani.
Adsense şuan ne durumda?
AdSense hesabı çok yeni. Henüz pin dahi gelmedi. Bu hesabı sadece bu siteler için kullanacağım.
Siteler hangi sektörlerde/konularda olacak?
Öncelikle sitelerin ikiside Türkçe olacak. Birinci site Genel blog içerikli, diğer siteyi bu blogtan oluşan trende göre oluşturacağım. Google Trend'lere göre hareket edemez miydim? Elbette edebilirdim. Fakat benim rakip edinmeme gibi bir düşüncem var. Bunu da ilerleyen dönemlerde daha açıkca anlatacağım.
Şimdilik bu kadar.
9/11/2017 - Başlangıç
.
Evet arkadaşlar 1. siteye tahmin edildiği gibi Wordpress kurdum. Yandex ve Google webmaster tools'a kayıt ettim. Google Analytics ekledim.
Aşağıda yer alan eklentileri kurdum.
All in SEO pack
Amp
Wp Smush
Image Watermark WP
Wp Super Cache
Genel düşüncelerim:
Siteye hiç bir şekilde kopya içerik eklemeyeceğim. En azından re-write yaparak ekleyeceğim. Hiç bir yerden video eklemeyeceğim. Video eklediğim YouTube vb. kanallar dahî sitenin kendi kanalı olacak. Gündeme dair içerikler yazacağım fakat daha ziyade ekonomi ve istihdam ile ilgili konular yayınlamayı düşünüyorum. Arkadaşlar planım açıkca şudur: Geçemeyeceğim sitelerle içerik yarışına girmeyeceğim. Ben başka yoldan gideceğim. 10 000 kere yazılan içeriği ben yazsam ne fayda? Benim yolum başka olacak...
Daha alt konularla ilgili içeriklerle başlayacağım. Daha sonra diğer konulara da girişiriz.
10/11/2017
Aslında Cumartesi günü yazmam gerekiyordu fakat aldığım olumlu sonuçlar gereği bir ara bildirim yapma gereği hissettim.
Siteye reklamları ekledim. Geceye kadar 18 içerik yazdım, 8 tanesini yayınladım, 10 tanesi taslaklarda bekliyor. İçerikleri hemen hemen hiç bir haber sitesinde yer almayan konulardan seçmeye gayret ettim. Bu konuda sanırım biraz başarılı oldum.
Dünkü hit sayımız: 167
Dünkü gelirimiz: 0,35 TL.
Tabii bu gelirin düşüklüğünün sebeplerinden biri reklamları geç yerleştirmem oldu.
Arkadaşlar burada sizlere ne ile ilgili içerik yazdığımı söyleyemem fakat büyük bir ipucu vereceğim ki Tv programlarını es geçmeyin. Anlık siteye dökebilirsiniz. Detaylarını siz geliştirin artık.
Bu kadar az içerikle bu hiti sağlayabilmeniz mümkün.
Olayların gelişme aşamalarını, insanların neyi araştırabileceğini (?) (
ar
aştırdığını değil yalnız
) tahmin etmeniz yeterli olacaktır. Kahinlik de yapmayın
Dananın kuyruğu da burada kopuyor zaten. Bu stratejiyi sadece Tv Programları ile ilgili kullanacağım alanlarda yapabilirim. Bu olaya ileride biraz daha değinebiliriz.
Bugün biraz daha hareketli olacağı umudundayım. Akşam saat 18:00'e kadar bol bol içerik gireceğim. Siteyi doyuracağım. Sayfalarımda hiç bir şekilde "Google gibi getir" aracını kullanmayacağım. İndex'leme olayı için Sitemaps kullanıyorum.
Sosyal medya olarak sadece bir instagram açtım. Sitede paylaştığım her konu için ayrı bir tasarım yaparak İnstagram' da paylaştım.
Son durum ister misiniz?
Gayet güzel gidiyoruz. Fakat reklamlar tıklama almıyor şuan öyle bir problemimiz var. Malum AMP'nin azizliği.
Bu konuda önerisi olan var mı?
11/11/2017
AMP için çözüm arıyorum. Bu arada içerik girmeye devam ettim. Tüm içerikleri gündeme ilişkin fakat daha alt alanlara yönelerek gerçekleştirdim. Örnek vermek gerekirse: Cam filmi yasağı değil de cam filmi söktürme gibi. Benim ilerleme tarzım genelde bu şekilde olacak. Site yeterince güce ulaşana kadar. İçeriklerin hepsini özgün yazıyorum. Hedef kitlem şuan 25-34 yaş arası bayanlar. Tv programlarına çok fazla öncelik verdiğim için kullanıcıların aramaları anlık oluyor. Bu yüzden mobil ziyaretçi seviyesi %90 civarında.
Ek olarak; diğer sitelerle rekabet etmekten kaçınacağımı söylemiştim.
Bu yüzden geri dönen ziyaretçi sayımda ilerleyen dönemde artacak.
Cumaya genel bir bakış:
Dünkü hit sayımız: 372
Dünkü gelirimiz: 0,48 TL.
Gündeme dair içerik paylaşırken dahî başka bir açıdan bakmak zorundayım. Diğerlerinin es geçtiklerini benim sahiplenmem lazım. Yoksa Scirocco hayal olur.
Gün içinde sitemin daha hızlı açılabilmesi için çalışmalar yaptım. Css-Js sıkıştırması, resim ufaltma-küçültme vs. PageSpeed skorum Desktop 54/100 - Mobil 44/100. Eh, napalım? Benim için yeterli.
13/11/2017
Konuya yapılan saygısızlık ve edep boyutunu aşan yazışmalardan ötürü konuyu burada devam ettirmeyeceğim. Sözümün arkasındayım. Dileyen olursa mail bülteni şeklinde yaptığım ara güncellemeleri gönderirim.
"Ne edersen kendine; edersin kendi kendine..."