Jakabo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam mesleğinize saygı duyoyorum işinizi yapıyorsunuz fakat şunda hemfikir olalım ev hacizine çoğu avukat gitmiyor "hazirun" vasıtasıyla memurlar gidiyor. Sizler haciz mahaline belki göbek atarak gitmiyorsunuz ama takip elemanlarına özgürce konuşma hakkı verip borçlu ile istediği şekilde konusmasına müsade ediyorsunuz. Yok efendim ödemezseniz şöyle yaparız , böyle yaparız hapise girersiniz gibi cümle kuran binlerce çalışan var. Bir dosyayı infaz etmek müvekkilere şirin gözüküp vekalet ücreti almak en doğal hakkınız ama bunu hukuki çerçevede yaparsak borçluyu bir düşmanmış gibi görmezsek o zaman herşey daha iyi olur gibime geliyor.
Ben prensip olarak takip elemanı kullanmıyorum, hele ki takip elemanlarının hacze gönderilmesine de karşıyım. Bazı avukat meslektaşlarım ne yazık ki bu yöntemi kullanıyorlar; kendi kanaatleri. Ben mümkün mertebe sulhle çözülmesine uğraşırım, nitekim arkadaşımıza da sulhle halletmeye çalış diye öneride bulundum. Avukatın Hukuki olmayan bir yöntem kullanması tabi ki yanlış, bilhassa evlere gönderilen vasıfsız ödeme emirleri oluyor. Ben bunları şık bulmuyorum. Ama bir borç varsa, hukuki çerçevede elimde ne geliyorsa bunu yaparım; bu karşımdaki borçlunun telefonunu haczetmekse bu da buna dahildir.