borcu olup, ödeme durumu olmayan kişiye dediğim birşey yok. umarım hiç birimiz bu duruma düşmeyiz. Fakat borcun varsa elinde 2 , 3k TL'lik telefon olmasın bir zahmet.
bence sen kendini alacaklı yerine koy, o parayı borçludan alman lazım, seninde ihtiyacın var ve alacaklı borcunu ödemek yerine kendine son model bir iphone satın almış olsun.
Hocam, şimdi sizin cebinizde iphone telefon var diyelim ve sıkıntılar üst üste geldi banka kredinizi veya kredi kartı taksdini ödeyemediniz ve icralık olduğunuzu varsayalım akabinde avukat haciz mahalinde gelip sizin cebinizdeki telefonu haczederek alacağına mahsup aldığı takdirde hoşunza gider mi? Ben bunun güzel bir şey olmadığını düşüyorum. Avukat bey de büyük bir işmiş gibi bunu yazınca ister istemez sitem ettim. SGK'lı çalışansa iş yerine maaş müzekkeresi yazarsın, bankalara 89/1 haciz ihbarnamesi gönderirsin. üzerine kayıtlı bir malvarlığı var ise haciz koyarsın borçlu diye adamın cebindeki telefonu almak bir marifet değildir kimse kusura bakmasın.