biz kanun tartışıyoruz. başlığı açan da işveren değil zengin değil. onun konusuna cevap yazıyorsun ve "cebindeki telefonu alırız" demeye getiriyorsun çocuğa.

avburak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tartışmaya girmek istemiyorum ama borcun varsa elinde son model telefonla gezmeyeceksin. Evinde full hd plazma olmayacak. Gerekirse satar, daha düşük bir modelini alır; ödersin borcunu. Alacaklının hiç mi emeği yok o parada? Kaldı ki bir işçi alacağıydı, kusura bakma ama benim işçi müvekkilim evine götüreceği ekmeği düşünürken eski işvereni borçlu mal kaçırdıysa elimden geleni yaparım. Kanuna aykırı bir durum da yok, kafana göre kanun üretip durma; insanları yanlış bilgilendiriyorsun.

T.C.
YARGITAY
12. HUKUK DAİRESİ
E. 2014/4289
K. 2014/6671
T. 10.3.2014

AYNI NİTELİKTE EŞYALARDAN BİRDEN FAZLA OLMASI ( KURAL OLARAK EV EŞYASININ HACZEDİLEMEYECEĞİ/ANCAK AYNI AMACA HİZMET EDEN BİRDEN FAZLA EŞYA VARSA BİRİSİNİN HACZEDİLEBİLECEĞİ - MAKEMECE ALINAN BİLİRKİŞİ RAPORUNDA BORÇLUNUN EVİNDE AYNI NİTELİKTE EŞYALARDAN BİRDEN FAZLA OLDUĞUNUN TESPİT EDİLDİĞİ/EK RAPOR ALINARAK KARAR VERİLMESİ GEREKTİĞİ )
2004/M.82/1-3,85/SON,336

avukatsın yargıtay kararlarını araştırmayı biliyor olmalısın karar numarasını da girdim kendin bakarsın.

bilirkişi raporu da almışsındır kesin telefona haciz koymak için.