Merhaba
kendim tam olarak bir linux kullanıcısı değilim ama arkadaşlarımın ve çevremde gördüğüm çocuklar için linux çözümleri arıyorum (3-12 yaş aralığı)
klasik şu linux ü kur mantığında bir düşüncem yok
Ben daha çok eğitici ve öğretici mantığında ve onlarında kolayca kullanabileceği programların olduğu bir linux arıyorum
kendim bir örnek vermek gerekir ise... Android i çok rahatlıklar örneklerim ama
bugünkü çocuklar maalesef maymun iştahlı oluyor. oynadıkları oyunlardan bile bir süre sonra sıkılıyorlar ve yeni birşeyler ilgisini çekiyor. bir kısmı bilgisayarda gerçekten güzel işler çıkartıyor. Linux özellikle developer mantığında bazı avantajları olmak ile birlikte kendim için söyleip kaynak ve çeşit konusunda zayıfım
çevremizde farketmişsinizdir. artık yeni bebeler in IQ seviyeleri bizden oldukça fazla.. buna teknolojinin etkisi de var.. tabiki iq su 80 bile etmeyen çocuk daha fazla ama geçmiş nesillere göre 100 üzeri iq şuan ki yıllarda daha fazla
dolayısı ile çevremizdeki bebeler için bu tür bir çalışma yapmak istersek neler yapabiliriz diye sizlere danışmak istedim...
aradığım hangi linux değil... linux lerde çocuklar için neler var neler yapılır neler kullanabilir ne tür eğitici öğretici işler yapılır yaptırabilinir üzerine
selamlar