arkadaşlar ben sürekli olarak döviz takip eden birisiyim. Dolardan kazanmışlığımda var, kızıp zararına satmışlığımda var.
Şuan dolar alım seviyeleri için uygun, aralık ayına kadar daha da yükselme ihtimali çok yüksek çünkü aralıkta FED faiz arttırımı yapacağının sinyallerini verdi. Böyle olursa dolar 4tl'i geçer. Merkez bankası zaman zaman müdahalelerde bulunarak doları birkaç kuruş aşağı kırabiliyor fakat önünü kesebilmesi için faiz arttırması gerekiyor, gündemi takip edenler bilir ki hükümetimiz ise faiz arttırımı değil tam tersine indirim yapılmasını istiyor. İndirim yapılırsa doların önüne kimse geçemez alır başını gider yukarılara.
şuan ben bu yazıyı yazıyorken dolar 3.86 - 3.87 arasında gidip geliyor. 1 saat öncesinde 3.85'e kadar düştü. Alım yeri için uygun bir yerdi fakat almadım ben artık dolar peşinde koşmaktan sıkıldım. Çünkü sürekli telefon yada pc karşısında al-sat yaparak zaman geçirdim. Eğer bir kere alıp uzun süre elinizi sürmeyecekseniz bu fiyatlardan almayın çünkü yıl başından sonra düşme başlar.
Ben artık borsaya giriş yaptım birazda orada koşturacağım.
Not: sadece tavsiyedir karar sizindir.