Civan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öyle oluyor zaten. İnanılmaz hitlere sahip siteler var. Foto galeriden 1 resmi çıkıyor aramalarda. Ama güncelleme olduğunda paketliyor Google.. Güncelleme olana kadar herşey günlük gülistanlık. Bir de yakalanmamış da olabilir. Biri farkediyor yada bir rakip.. Şikayet ediyor.. Sonra BAM..
Ama bir eklenti var. Foto galeriyi sayfalar şeklinde yapmıyor. Flash gibi tek sayfada yapıyor. Bunlarda sıkıntı yok.. En sağlıklısı bu zaten.
Haber siteleri bile galeri sistemini değiştirmeye başladı. Aynı sayfa içine aşağı gittikçe galeri değişiyor.
O sistemi denemedim aslında denemek gerek. Ben şu ana kadar hiç bir zaman filtre ya da spama takılmadığım için geleneksel galeriyi kullanmaya devam ediyorum, ama özenli bir şekilde tabi ki de. Üzerinde çalıştığım siteler her zaman yükseliş trendinde olur ne zaman içerik eklemeye üşenirim o zaman düşüş başlar. Önemli içeriklerimdeki galerilerde her fotoğrafa özel başlık ve açıklama giriyorum ve bunları sayfalı şekilde yayınlıyorum. Bu yazılar daha yavaş yükseliyor ama sağlam yükseliyor. 2-3k tekilde 9-10k civarı sayfa görüntülemem var. Sayfa TO dolayısıyla gelir de oldukça güzel bu sayede.
Çok hit almayacak içeriklerdeki galerileri ise sayfalı şekilde değil, her fotoğraf aynı sayfada jquery lightbox ile açılacak şekilde paylaşıyorum. Onların da title ve alt tagı oluyor tabi ama pb images seo eklentisiyle belirlediğim forma göre otomatik oluşturuluyor ve yukarıda bahsettiğim standart galeri sistemine göre daha başarılı sonuçlar alıyorum ama sayfa görüntülemesi ve reklam kazancı daha düşük oluyor.. Yine de bu içeriklerde kafada olmak aslında bütün siteyi güçlendiriyor.