Anadolu insanını böyle hor gördükçe medeniyetin o pis kokuları burnunuzdan ayrılmaz. Kılavuzunuz karga onu anladık.
http://tr.globalpetrolprices.com/gasoline_prices/
gönül isterdi ki bu listenin en başında olalım, sonunda da değiliz.
Dünyada petrolün varili ne kadardı ne kadar oldu diye sorduğumuzda cevap yok,
Lozan'da madenleri ve petrol çıkartmayı yasakladık ha buna da cevap yok,
Kurtuluş savaşında cephede kazanıp masada ne var ne yok verdik cevap yok,
15 yıldır bıkmadan usanmadan hükümete saldırıp avrupanın biryerlerini yalayanlara ses yok.
Devlet yönetmek iki tane site yönetmeye benzemez.
Suriye neydi ne oldu konusunda bir cümle kurmuştum 'Ülkemize amerikan askerleri girse, alkışlayacak yav...lar var' ha işte aynı bu durumdayız.
Listeye bir bakın. Ucuz olan devletlerin tamamına bir bakın. Vatandaşı ne olursa olsun devletinin yanındadır. Yada devletinin yanında olmak zorundadadır.
Tüm dünyada zamlanırken bunu sadece ülkemizde oluyormuş göstermek, ya cahilliktir yada kötü niyetlisiniz.
Olsun seçimler yaklaşırken olur böyle şeyler. Ama şunu bilin ki 15 Temmuz'da ülkemiz amerikan oğlanlarına geçit vermeyeceğini gösterdi. O yüzden ellerinizi oğuşturmayın sokun cebinize...
Gönderdiğin fiyat listesinde senin üstünde olanlarla karşılaştırma yapalım mı? Örnek ülke sen de seçebilirsin ben de. Örnek verelim hadi batmakta olan Yunanistan'ı ele alalım.
Yunanistan Asgari ücret: 11,396 Dolar (Yıllık)
Benzin fiyatı : 1.77
Türkiye Asgari ücret: 4344 Dolar (YIllık)
Benzin fiyatı : 1.42
Buradan da mı hesap yapamıyorsun? En pahalı ülkeler avrupa ülkeleri ama adama o 2 dolar 2 TL gibi geliyor anladın? Benim yaşadığım ülkeden örnek vereyim burada benzin 1.32 dolar ama adamın aldığı maaş yıllık 8k Dolar. Yani Türkiye'den daha ucuza benzin kullanıyorum ama elemanıma ödediğim asgari maaş Türkiye'nin 2 katı.
Muhalefet olmak ülkeni sevmemek değildir. Bunu ilk önce bir aklınıza sokun. Aksine her yapılan hatada bile hata yapanın yanında durmak ülkeye yapılmış en büyük kötülüklerdendir. Hata varsa söyleyeceksin, yoksa askerimize kurşun sıkan teröristlerden farkın yoktur. Onların amacı da ülkeye kötülük etmek, hata yapanın yanında duranın da amacı ülkeye kötülük etmek.