Ülkemizde ki büyük problemlerden biri bu işte

Çoğu iş ilanına bakıyorum. Onu bilecek, şunu bilecek vs. Esnek çalışma saatleri (Mesaiye kalacaksın diyor tabi)
Gidiyorsun görüşmeye komik rakam teklif ediyor. Bide dalga geçiyor.
@Hostinger bence arkadaş çok doğru söylemiş bunun basitlikle alakası yok. Hatta arkadaşın çok tecrübesi olmuş ki böyle bir mesaj yazma gereği duymuş. Bana göre tüm iş ilanlarında min maaş yazılmalı.
Türkiye'de kimse kimsenin hakkı doğru vermiyor.
Ben burada sizi kast etmiyorum. Siz böyle böyle yapıyorsunuz demedim. Ancak arkadaşa basit düşünüyorsunuz demeniz çok yanlış bence. Kolay gelsin
Düşünün ki pazardasınız. Bu pazarı 3. ziyaretiniz. Daha önceki 2 ziyaretinizde 2 farklı yerden 2 farklı karpuz aldınız. Her seferinde eve gidip karpuzu kestiğinizde karpuz hoşunuza gitmedi.
Bir daha karpuz almayacak mısınız?
Diğer her karpuz satıcısının karpuzu hoşunuza gitmeyecek mi?
Yoksa karpuzu nereden alacağınızı doğru seçmemiş olabilir misiniz?
Bilinçli insanlar karpuzu inceledi mi içinin nasıl çıkacağını büyük olasılıkla doğru tahmin edebilir.
Burada karpuz, iş ilanını temsil etmektedir. Dolayısıyla yetkin insanlar zaten hangi iş ilanının kendilerine ne kadar uygun olduğunu, ne kadar maaş teklifi alacaklarını şirket profilinden kolaylıkla anlayabilir.
Her şeyi bir kenara bırakalım ve iş ilanına tekrar dönelim. Aranan kriterleri incelediniz mi? Herhangi bir detay görüyor musunuz? Sektörle ilgili büyük bir kriter? Göremiyorsunuz çünkü yok. Bu işe şu ana kadar onlarca insan başvurdu. Sizce herkes aynı tecrübeye mi sahip? Herkes bu kadar farklıyken neden aynı ücreti almak zorunda olmalı?