Hocam anlatmak istediğimi anlamamışsınız. Ya da ben anlatmayı becerememişim.
Ben müşteri değilim Sektörde yaşanılan tecrübeler ile ilgili (genel olarak yazılım dünyası) Olaya farklı bir bakış açısından da bakılması konusunda bilgimi paylaştım. Boşverebilirsiniz de yazdıklarımı.
Bay_Keskin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz tek taraflı düşünüyorsunuz.
Bu şekilde düşünüyorsunuz ama yazılımcıdan tek fiyat ve tek süre istiyorsunuz. Eğer bu şekilde olursa yazılımcı iş sonunda yaptırdığın şeylere göre senden para alırım iş öncesinde para söyleyemem der. Ama bunu kabul edermi müşteri ? Hayır.
Sonradan akla gelen birşey sistemde köklü bir değişiklik olabilir. Bu durumda yazılımcı yazdığı tüm kodları silip tekrar yazması gerekebilir. Buda yazılımcıya zaman kaybettirir. Size verdiğim süre 1 aydır ve bir aylık para söylerim. Sonunda ne olur ? Yazılımcı kaybeder.
İşin parasal durumunu geçtim. Yazılımcıların tek işi sizden aldığı iş değildir. Genelde sizin işinizden sonraki 2. bir işi de planlamıştır. Ama sizin istekleriniz yüzünden bitmeyen proje yüzünden 2. proje'ye de başlayamaz.
Burada bulunan yazılımcıların çoğu ev geçindiriyor. Sizin ekstra istekleriniz yüzünden eşi ile çocuğu ile geçireceği zamanı sizin ekstra isteklerinize ayırıyor neden ? Planlarının dışına çıkmasın diye.
Bu nedenle aldığım her işte baştan döküman alırım. İşe başladığımda bir harf bile ekleyemez müşterim. Dökümanda yazdıklarının ne bir eksiği nede bir fazlası olur. Ha sonradan boş kalırsam ekstra istekleri için para ve süre teklifimi iletirim.