@digiklan Haklısınız. Benzeri şeyleri söyledim ben de. Ama işin doğası gereği bunun normal olduğunu söylüyorum. Bakın kendinizden örnek çıkın. 10 senedir bu işin içinde olduğunuz için bu işi biliyorsunuz ve bir işi kime nasıl yaptıracağınızı ve nasıl aktaracağınızı biliyorsunuz.
Ama diyorum ki ; Herkes böyle değildir, olmasını da beklememek gerekir. Adam elektrikçi. Site yaptırmak istiyor. Prizler havada uçsun falan filan diyor. Tabiri caiz ise bu ne istediğini bilmeyen bir işveren. Yap boz ister istemez oluyor. Bunun olmaması için her iş veren/iş isteyen kişinin teknik bilgiye çok hakim ve çok fazla tecrübesi olması gerekir ki, yazılımcıyı doğru yönlendirebilsin. Ama pek mümkün değil. Hiç bir zaman da olmayacak. Araya işi bilen bir kişi girdiği zaman ve biraz istediğini anlatabilen kişiler olduğu sürece yazılımcının işi daha rahat olur.
Ben de 1 sene önce buradan bir arkadaşa iş verdim. Ama ne istediğimi çok iyi anlatarak. Sonradan şurası da şöyle olsun pek demeden. Ama ben bu işin içinde olduğum için yazılımı geliştiren arkadaş rahat etti. Herkes'den bunu beklemek yanlış olur. Bunun için iş dünyasında Analist/İmplemantasyon sorumlusu gibi ünvanlar var. Yazılımcı ile işi isteyen kişi arasında köprü olurlar. İş verenin dilini yazılımcıya çevirir. Yazılımcının dilini iş verene çevirirler. İşte bu yüzden diyorum ki, arada bu kişiler olmadığı sürece işverenlerden daha fazla bir beklenti içersine girmek çok doğru değil. Ben site yapıyorum mesela kurumsal(?) firmalara. Adam hakkımızda yazısı veremiyor. En sonunda rakip sitesindeki yazıyı çalıp veriyor. Hizmetlerimizi ver bari diyorum, git diyor şu sitedekinin aynısını koy işte. Ve bir sürü örnekler vardır herkesin yaşadığı.