Merhaba,
Öncelikle planlar güzel ama umarım başarılı olursunuz. Şimdi ben uzman değilim ama nacizane fikrimi beyan edeceğim. Konuştuğum bir çok firmada yönetici seviyesinde çalışan kişi native programcı arıyor mobil için. O nedenle android için java ios için objective c gerekli diye düşünüyorum lakin özellikle iosta son dönemde swift çok ön plana çıkmaya başladı. Belki ios için ilk aşamada swift de işinizi görebilir.

Android için javayı yalayıp yutmanıza gerek yok. Temel bilgiler yeterli olacaktır. Ben olsam ki şu an öyle yapıyorum önce androidten başlarım. Neden derseniz kendi sebeplerimi söyleyeyim. Öncelikle android markete uygulama yollamak daha kolay. Genelde android market bana biraz daha "amele" yeri gibi geliyor. O yüzden ben bir şeyler öğrenirken bir yandan da uygulama geliştireyim istediğim için android tercih ettim. Direk mobil üzerine çalışan birisi daha net yardımcı olabilir. Ayrıca şimdi burada reklam olmaması için isim vermeyeceğim ama udemyde bir türk arkadaşın eğitim serisi var hem android hem de ios için ben şu an android eğitimlerini takip ediyorum bence gayet başarılı. Android için kotlin'e ise bence ilk aşamada gerek yok. İlerleyen zamanlarda zaten kolayca öğrenirsiniz diye düşünüyorum.