İşveren kişinin ayrıntısını buraya yazmaması konusunda haklısınız. Ama çok da haksız değiller. Yazılımcı elinde iyi bir analiz var ise daha doğru sonuçlar ve daha kısa zamanda üretir. Ama işveren kişinin kapasitesini o kadar yüksek beklememek gerekir. Bir iş istiyor ama henüz aklına gelmediği ve uygulamayı devreye almak istediğinde aklına gelen, bir sorun ile karşılaştığı zaman anca kafasında bazı jetonlar düşen veya rakip diye gördüğü ya da esinlenmek istediği sitenin haricisinde yeni başka siteler de keşfedildiğinde "bu da olsa süper olur ya" diye düşündüğü şeyi, yazılımcıya başta söylemediği/söyleyemediği için, sonradan istekler ve ihtiyaçlar değişebiliyor. Ama bu yazılım dünyasının her yerinde var. Her ne kadar yazılımcı arkadaşlar için ızdırap konusu olsa da, "Uygula & Dene & Geliştir" mantığı ile projeler daha sağlam ve amacına uygun olabiliyor. Yazılımcıdan ilk istediğin özelliklere göre ve yazılımcının çıkardığı fonksiyonellik ve tasarım sonrasında "ya ben öyle demiştim ama, aslında böyle olsa daha güzel olur. kusura bakma." mantığı çıkabiliyor. Yazılımcı arkadaşlar kızsa da, bunlar normal ve bu sektörün olmaz ise olmazı arkadaşlar.
Sebebi de dediğim gibi ; Bilgi noksanlığı, hayal gücü eksikliği ve düşünce fakirliğinden gelebiliyor. Neyse konuyu daha fazla baltalamayayım. Php kod'cu arkadaşların nickleri ve referansları daha önemli.
p
Aslında olması gerekende budur. Ama ben bu forumda şunu gördüm. İş verecek kişi işin ayrıntısını buraya yazmıyor. Millet pm ile gelsin bana yazsın ben anlatayım istiyor. Böyle olmamalı bence. Bazılarıda şu işleri yapıyorum veya yaptım diyor referans göster dediğimizde referans gösteremiyor yada bir bahane söylüyor. Bu mesajımda yazılımcı arkadaşlarımı tenzih ediyorum çünkü onlarla böyle bir konuşmam geçmedi ama forumda birkaç tasarımcı arkadaşdan referans görmek istedim. göstermiyorlar veya gösteremiyorlar. Herkes şeffaf olsa aslında çok iyi olur kanaatindeyim..