Spectral adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bahsettiğim ağla (Liftoff) ilgili resmi ekliyorum. 2000 gösterim, 182 tık, 0.38 BGBM, 0.75 TL kazanç. Yanlış mı yaptım şimdi?

Yok hocam bence doğru bir değerlendirme, adwords BGBM'yi baz alarak bir alt sınır belirleyip onun altında olanları engellemeniz doğru olur. Örneğin adwords BGBM son 30 günde 0,80 lira diyelim, 0,40-0,50 altında olan tüm ağları engellemeniz mantıklı olur. Ama deneyimlerime göre en az 30-35 kuruşluk bir fark ile alt sınır belirleyin. Çünkü reklam alanlarınız açık artırmaya göre satılır, mutlaka belirli bir kısmı çok ucuza satılacak, siz 0,70 altını engellerseniz reklam gösterim payınız düşer.

MCfrim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunu nasıl yapacağız hocam bende 222 tık almışım 12 lira vermiş kasım ayı boyunca tbm 0,05 gibi korkunç bir Çıkan reklamları buldum. Trendyol gitti gidiyor gibi ffirmalar reklam vermiş
Adform diye tahmin ediyorum, onları direkt engelleyin, trendyol gibi firmalar var diye şüpheye düşmeyin, çünkü trendyol bunun gibi en az 10 ağ ile anlaşma yapıyordur. Bu tarz düşük veren ağlar da ayrı bir reklam stratejisi.

Yanlız TBM'ye bakmayın, adwords BGBM ile BGBM kıyaslaması yapın ağlar ile.

SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
criteo en kötüsü bu gibi firmaları engelleyin aslında firmaya 5 kalırken size 1 kalır.
Criteo'yu engellemek her site için doğru olmayabilir hocam. Ben de sizin gibi düşünüp bir sitemde engelledim, bir sitemde çok bir fark olmazken, diğer sitemde gelirde %30 civarında bir düşüş oldu. Sonuçta açık artırma usulü bir sistem, mutlaka birileri düşük fiyata reklam alacak. Criteo'nun çıkarttığı reklamlar site kategorisi ile yakından alakalıysa doğru olmayacaktır.

Kapsam olayı çalışsaydı, bu reklam ağlarını engellemeye gerek olmadan düşük teklifleri engelleyebilecektik. Çalıştığı halde de iyi performans göstermediği için yeniden bir revizyona gittiler ama döndüğünde Adxteki gibi umarım teklif alt sınırı belirleme olayını da getirirler.