"iphone öneren bir çok kişi var şuanki bütçem ile iphone 6 32 gb alabiliyorum. Lakin ios işletim sistemine çok sıcak bakmıyorum. Karşılaştırma sitelerinde ise puanı çok düşük diğer cihazlar 2 katı puana sahip buda cezbediyor bizi. Hiç iphone tecrübem yok o sitelerdeki karşılaştırmalar mantıklımı acaba örnek iphone 6 (48 Puan) vs galaxy s7 (87 Puan)"
Hocam iphone o puanlama sistemine bile girmemeli bence. yani çok teknik konuşamayacağım ama şöyle bir durumdan bahsedeyim. Eşim 3 yılda 4 android cihaz değiştirdi. orta sekment ve üstü cihazlardı. Ben ise 2013-2014 te aldığım iphone 5i defalarca düşürüp, kırıp, tamir ettikten sonra bile kullandım, (en son kasasını değiştirmiştim) hatta bahsi arttırıyorum; geçen yıl babama verdim (ihtiyar deyip geçmeyin elinden düşmez) hala kullanıyor mis gibi. Demem o ki ios farklı bir işletim sistemi teknik özellikler düşük olsa bile performansa %10-20 yansıtıyor diğer üst modellerine kıyasla. Tek handikapı şarj problemi. Ben şu an 7plus kullanıyorum problem yok. 8 de muhtemelen sorunsuzdur. Ama 6-6s kullanacaksanız mutlaka bir powerbank ile gezin.
6S'lerin hem dolum süresi fazla hemde kullanım süresi düşük galiba yapılan araştırma ve testlere göre bunu gördüm internette.