okokok adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tanzanya nasıl hocam? 2-3 senedir gitmeyi düşünüyorum tatil amaçlı mı gittiniz? Aşı vs olayları kolay mı?
Daha önceden aşım vardı aşı olmadım. Hem kontrol de etmediler. Kapıda 50 dolara vize alıyorsunuz. Grongoro kraterine safariye gittim. Eğlenceli ve belgesel tadında anlar yaşayabiliyorsunuz. Başka animal parklar vardı vaktim kalmadığı için oralara gidemedim. Masayiler var ilgi çekici olarak aralarına girebiliyorsunuz. Ancak bir çoğu işe ticari bakıyor hemen para istiyor. Grongoro karaterinde köyleri vardı giriş için 50 dolar istiyorlardı. Girince size ateş nasıl yakarlar, nasıl zıplarlar, nasıl türkü söylerler onları gösteriyorlar, el işi ürünler satıyorlar. Gittiğiniz her yerde Hakuna Matata sözünü çok duyarsınız. Ama hep problem çıkabilir. Dareeselam'dan aktarma ile bir yere gidecekseniz THY ile kargo limitleri tutmaz dikkat edin. 15KG içeri girişe izin verir. 20KG fazla için benden 400dolarcık istediler. Daresselamda THY'den Türk bir abimiz var. Denk gelirseniz yardımcı olur. Yemekleri hiç yenmeyen cinsten değil. Çayları ise birkaç gün içtikten sonra içindeki tarçından yeter artık dedirtiyor. Dışarılarda tek gezmediğiniz sürece çok sorun olmaz. Zanzibar adasını tavsiye ederim. Dikkat et dıştan pervaneli takalar ile yurt içi taşımacılık yapılıyor Para birimi Tanzanya Şilini bence biraz kaldı gidecek olursan söyle change işlemi yapayım Güzel ülkemde elimde kaldılar.