CacTuS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin gibi anlatan olmadığı için 1.5 yıl önce niyetlenip, bilgisayarıma kurup ilk aşamada öğrenmek istiyordum. 6-7$'dı o zaman ethereum. Şimdi 300 dolar olmuş 1.5 senede 50 katına çıkmış. Daha güzeli ise 2 senede 300 katına çıktı.
1.5-2 BTC alıp alt coin trade yapayım demiştim geçen sene. Bir kar ettik 3 zarar ettik satıp çıktım bende geçen sene tam bu sıralar 2 bin TL'di btc. Şuan 30 bin TL.
Bir borsada duran önemsiz bir meblağ bile geçen denk geldim 1.000TL ediyordu bozdurdum. Bilsem böyle çıkacağını böbreği satıp btc alırdım bozmazdım.

Parası olan arkadaşlar yatırım yapmayı düşünenler daha fazla geç kalmasın derim. Cesaret etmedikçe fırsat elden kaçıyor. Ki Radmin'in de dediği gibi kazı yapanın sistemi elinde kalacak.

Benim korktuğum ise hocam bu sistemlerde yangın gibi bir durum daha olası değil mi?
Yani geçen sene okuyordum işte balkona koyuyorum soğusun diye falan diyenler vardı bilemediğimden soruyorum.
Sans meltem ruzgarlari gibidir. Ne zaman estigi ve ne zaman gectigi belli olmaz. Borsada sabirsizin parasi, sabirliya gecer...

Hocam ben sapphire kartlar kullandigim icin bunlarin sogutmasi cok ama cok iyi. Asiri memnunum sogutma sisteminden. Yangin durumu olmaz. Yangin soyle olur, kisa devre yaptirmamak lazim bu sistemlere. Ben kendime guvenemedigimden raf sistemini ahsaptan yaptim. Aluminyum elektrik iletkenligi olan bir malzeme oldugu icin, ahsapla yapayim da topraklama yapsin dedim. Hem daha maliyetsiz (15 TL) ve daha guvenli oldu.

Ahsap yanar falan diyecek birileri cikar simdi. Ahsap dogrudan alevle temas etmedigi surece kolay kolay yanmaz.

Yangin bir de kalitesiz guc kaynagi, voltaj duzensizligi gibi problemlerden ortaya cikar. Bunu bir buzdolabi dahi yapabilir, ya da kombi. Mesela kombilerin sigortasi C2 ya da C3 olur. Miniciktir devresi. Ama evimizde kullandigimiz sigortalar B16, B25, B40 gibi serilerden olusur. Amperleridir bunlar.

Gunumuzde bir cok evde kacak akim rolesi bulunuyor. Yani bir devreden gecen akim, evin herhangi bir yerinde bir duzensizlige sebebiyet verdiginde tum elektrigi saniyesinde keser. Ornek vermek gerekirse, kacak akim rolesi olan bir evde sizi elektrik carpmaz. Carpar ama cok kisa surer, 1 saniye surmez belki de. Topraklamayi yaptiginiz anda kacak akim rolesi bunu fark eder ve saniyesinde atar.

6 pin to 8 pin (https://images-na.ssl-images-amazon....bL._SY355_.jpg)

Bu tarz cakma, akim duzenini bozan malzemeler yangin cikartir. Ben eski guc kaynagimin 6 pin kablosunu 8 pin yapip ekran kartina taktim. Saniyesinde kablo ortasindan alev aldi biliyor musunuz? Gozumun onunde yandi. (Bizim evde kacak akim rolesi yok, ben bilerek soktum. Evin dis kisminda bir yerde rutubet oluyor. Nem yani. Oradan da kablo geciyor. Surekli atiyor kacak akim rolesi. Bu yuzden sokmustum )

Kisacasi benim evimde kacak akim rolesi aktif durumda olsaydi, o yangin basladigi anda elektrik kesilecekti.

Sertifikali (bronz, gold, platin v.s) guc kaynaklari kullanirsaniz bir sey olmaz.

Dileyene benim sistemi 7500 TL'den satarim.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sistemi kurduktan sonra devamlı takip etmek gerekli. Ekran kartlarının ısı degerlerini kotrol etmek gerekli.
Ekran kartlarını aşırı overclock yapıp fazla ısındırsan ve soğutma fanları arıza yaparsa aşırı ısınmaya bağlı yangın olasılığı var
Ben 40 gundur takip etmiyorum hocam. BIOS mod ve dediginiz gibi AMD arayuzunden ayarlar dogruysa problem olmuyor.

Ki zaten fazla isinsa dahi yine yangin cikmaz kartlardan ne yaptiniz siz Yoksa bu dunya markalari yangin isinden cok zarar alir. Cok nadirdir.

İsiya duyarli termometre bilincli calisir bu tarz cihazlar. Belirli bir isi noktasindan sonra cihaz ya tamamen kapanir ya da kendini resetler.

Yangin durumlari cok nadirdir o da termometre devreye girmedigindendir. Size katilmadigim tek konu bu.

Modemin yangin cikarma ihtimali, ekran kartlarinin yangin cikarma ihtimalinden cok ama cok daha fazla.