Hocam elde ettiğiniz toplam eth, kar ve zarar gibi rakamları yazarsanız çok sevinirim. Aşırı merak ediyorum.
Ayrıca mesajlarınızda dediğiniz gibi kazım zorlaştı. ETH değilde başka coinleri kazmak (Ripple, ETH Classic vb.) mantıklı mı ?
2.2 Ethereum kazdim. Suanda ETC kaziyorum. 10.007 ETC var cuzdanimda da. Bu ay sonuna kadar ETC kazmaya devam edecegim gibi gorunuyor. Zaten evde degilim cok ama cok uzun zamandir, sistem kendi kendine calistiyor. Elektrikler gitse acamayacagim.
Bitcoin altın ise Etheryum Petrol'dür.
İkisi farklı şeyler. Teorik olarak bu saatten sonra ev kullanıcısı bitcoin çıkaramaz işte tam bu noktada etheryum zaten ev kullanıcısıda madencilik yapabilsin ki sistemin merkezi bir ülkeye yada merkeze kaymasın diye çabalanıyor.
Etheryum algoritmasını ekran kartının çözmesi için Ekran kartının memory'si önemli. Onunda boyutu DAG size ile bağlantılı.
Şu an DAG size 150ci kademede boyutuda 2.17GB
Bu şu demek: 2GB ekran kartı ile etheryum madenciliği yapılamaz.
Aşağıdaki linkte hangi ekran kartı ile ne kadar süre daha madencilik yapabilirim mi öngörebilirsiniz. 4GB Bellekli bir ekran kartınız varsa 22 Aralık 2020 Yılına kadar madencilik yapabilirsiniz Teorik olarak.
https://investoon.com/tools/dag_size
4GB ekran kartınız ile 1 günlük İstatistiği şu şekilde:
Cok dogru bilgiler. Konuma R10 kurucusunun yorum yapmasi da ayri seref katti. Demek ki bir seyler katabilmisiz bu foruma, ne mutlu biz uyelere.
Ben şöyle düşünüyorum.
iki kişi var ve ikisinde cebinde 10.000TL var.
A şahsı 10.000TL lik etheryum aldı.
B şahsı 10.000TL lik sistem kurdu.
En Kötü Durum
6 Ay sonra etheryum 10$ olsa A Şahsı Çok zarar ederken
B şahsı en azından parasının belli bir kısmını donanımları satarak kurtarabilir.
Kötü Durum
6 ay sonra etheryum yine aynı seviyede kalırsa. A şahsı yine yine kar edemezken. B şahsı Çıkarttığı kadar etheryum + elinde donanımı olacak.
İyimser Durum
Etheryum yükselirse A şahsı daha şanslı olacak ama B şahsı Sistem Kendini amorti ettiği dakikadan itibaren A şahsını geçecek.
Özet: İyimi olur kötü mü olur kimse bilemez karar senin.
Gercekten bravo. Buyuk bir alkis istiyorum. Kendim kazim yaptigim halde bu durumu bu kadar net ozetleyemezdim.
Madenciligi ozetlemissiniz. Ben suanda ortalama 2750 TL amorti etmis durumdayim. ETC soyle 75-100 dolar olacak gibi hissediyorum. O zaman da 3000-4000 TL daha amorti etmis olacagim. Donanimlar elimde kalacak. Satip kendime iyi bir workstation toplayacagim.
Sistemi topladıktan sonra kurulumu nasıl yapacağız, kazmaya nasıl başlayacağız? Bu konular hakkında da detaylı konular açabilirseniz gözüm kapalı girerim. Yalnızca eth değil farklı coinlerde kasılabilir.
Sistem toplandiktan sonrasi kolay. Onemli olan sistemi stabil calisir hale getirmek. Sistemi stabil hale getirmek normal bir bilgisayar toplamak gibi degil maalesef. Riser kartlardan birisi azicik oynadiginda sistem hic kazmayabiliyor, error verebiliyor, kendini resetleyebiliyor makine.
Benim yaklasik 40 gundur sistemim hic kapanmamis.
Sonrasinda ise BIOS mod ve AMD arayuzundan voltaj, memory ve islemci ayarlarini stabil yapabilmek.