Vay be ... yıllar önce yaşadığım bir anı geldi aklıma; apartmanın en üst katında oturuyorum mevsim yaz cam falan açık geceden sabaha kadar online oyun oynardık tabi o sıralar steelseries 5h kulaklık yeni çıkmıştı bende takmışım kulaklığı oyuna kaptırmışız kendimizi bağıra bağıra o biçim evde küfür ediyorum hiç unutmam saat 4.30 5 gibi kapı çaldı aşağıdan kim o dediğimde asayiş şube dediler ve noluyo *** diye kapıyı açtım yukarı 6 tane memur çıkıp bana burda kavga varmış diye sordu bende yoo dedim don tişört şekilde duruyorum.Kendi evimde kimliğimi istemişti sorguladı falan filan.Ardından 4 gün sonra aynı muhabbet tekrar gerçekleşti bende tekrar yoo diyerek kapıyı kapattım sonra kafama dank etti ki ben tabi skype'dan arkadaşlarla oyunu oynarken küfür o biçim havalarda uçuşuyor kolukomşuda bunu kavga sanıyor halbuki ben tek başıma pcde artık kaptırmışım kendimi artık neler diyorsam...İlk gelen polis yan apartmanın en katında oturan kişi gerçekten kavga var sandığı için çağırmış ikinci gelen polisleride benim apartmandan bir komşu çağırmış.Ertesi gece tekrar telefonla beni arayıp "O kadar polis çağırdım akıllanmıcan mı sen ? Sabah işe gidicez." dediğinde "Siz kimsiniz ?" diye sorduğumda sorumu cevaplamamıştı.Tabi bir komşu olarak kendini bana düşman edinmek istememişti.Halada bilmiyorum beni arayanın kim olduğunu.Tabi o zamanlar genctik kafamız böyle şeylere idrak etmiyordu.Şuan baktığımızda arayan kadın haklı ....
Neyse konuya dönersek; bu gibi durumlarda geçilmemesi gereken desibel boyutu vardır televizyon sesiniz o desibel boyutu geçilmediği sürece komşunuz sadece vıdı vıdı yapmakla kalır.O yüzden komşunuzla temasa geçip arkadaş olmalısınız yoksa hayatınız çileye döner.Bu gürültü desibel ölçme olayı ile ilgili enteresan bir hikayem daha var ama oda başka bir zaman artık.