bekmekci_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kural eklenmesinden daha önemlisi kişilerin bilinçlenmesi gerekiyor.
Müşterilerime her zaman proje dosyalarını, keystore dosyasını ve yayına hazır apk dosyasını gönderiyor, proje teslimatı sonrasında destek verdiğimide belirtiyorum.
Fakat bunları söylemesem müşteriye sadece apk göndersem bile kabul edecek kişiler var.
Bir uygulama veya oyun yaptırtıyorsanız proje dosyalarını ve keystore dosyasını kesinlikle isteyin. Dosyalar olmadan veya keystore dosyası olmadan yayınlanmış apkyı güncelleyemezsiniz.
Düzenleme : Müşteri uygulama/oyun yaptırttığı zaman bu proje market kurallarına aykırısı ise geliştiricinin bir suçu yoktur bunuda belirteyim. Ücretli veya ücretsiz olarak düzenleme yapabilir bu da geliştiriciye kalmış birşey. Tabiki proje detaylarını öğrenince uygun değilse müşteriye belirtmesi gerekir.
Güzel konulara değinmişsiniz. Gördüğüm kadarıyla işinizi gayet düzgün yapıyor ve tavsiye ediliyorsunuz. Keşke herkes sizin gibi temiz iş yapsa.

bekmekci_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Müşteri uygulama/oyun yaptırttığı zaman bu proje market kurallarına aykırısı ise geliştiricinin bir suçu yoktur bunuda belirteyim.......uygun değilse müşteriye belirtmesi gerekir.
Bu kısma alttaki şerhiniz ile katılıyorum, geliştiricinin suçu yoktura katılmıyorum. İşlem yapmadam önce PEŞİNEN sorumluluk alınıp alınmayacağı söylenmeli. (2. maddede zaten yer alıyor, sorumluluk almam diyen baştan desin) Mesela; ben mp3 indirme uygulaması istiyorum diyorsa hizmet alacak kişi, uyarılmalı bence.

[Gri Alanlar İçin] Kendimden örnek verirsem: tanıtım işlemi için bile bir arkadaşı uyardım, uygulama politikalara aykırı olabilir, birdenbire çok indirme alırsa problem yaşama ihtimali var dedim, kendisi birşey olmaz dedi işlem yaptık, sıkıntı yaşamadık.

Bu kategoride mağduriyet yaşanmaması için gerçekten eklenmesi gereken kurallar var.