Merhabalar sevgili kardeşim öncelikle sormak istediğim domain eksi sayıyor mu yoksa henüz başkası tarafından kullanılıyor mu
Eğerki başkası tarafından kullanılıyorsa yada eksi sayıyor direk alayım şansım yüksek olsun dersen aynı domain firmasına kayıt olup(şansını yükseltebilir) backorder yapabilirsin.
Yada uzantısına göre eskiden bildiğim kadarı ile düşüş saatleri uzantılara göre değişmektedir. örneğin com uzantısı saat 20:00'da düşüyorsa .net uzantısı 19:00'da düşüyordu bunu bir araştır son durum nedir ben sadece örnek verdim saatler bunlar değildir.
Ayrıca işlemini hızlndırmak adına sana şöyle bir tavsiye de verebilirim eskiden ilgilendiğimde yapıyordum hosting paneline bakiye yükle ve domain sorguladığında düşmüş görürsen hemen bakiyeden almaya çalış ki kredi kartıydı vs. gibi şeylerle zaman harcama.
Ayrıca otomasyon sistemleri varsa elinde domain düştüğünde seni uyaracak bir şey onunlada takip edebilirsin domaini cron ayarları gibi dakika'da bir, iki, üç kere sorgular ve düştüğünde uyarı verir ve hemen alım yapabilirsin.
Bunlar sadece işini kolaylaştıracak yöntemlerdir lakin eğer ki kaliteli ve piyasası yüksek bir domainse sana kalmadan büyükler domaini götürecektir.
Bol şanslar
Yinede güncel bilgileri ve bu işin üstadları olan kişilerden extra tavsiye almakta fayda vardır.