1 BTC'nin 2020'lerde $100.000 değere ulaşacağını söyleyen analistler var. Üstelik bu analistlerden bazıları 2017 için mevcut değerini öngörmüş yıllar önce. Hem de BTC çok ağır bir düşüş trendindeyken. Yani referansı sağlam. Eğer lale çılgınlığı gibi olmazsa (böyle bir ihtimal her zaman var) ben de bu seviyelere ulaşabileceğini düşünüyorum. Hatta yıl sonu beklentim $10.000 ve üzeri. Türk kullanıcılar genelde TRY değerine bakıyor fakat BTC'nin değeri USD ile ölçülüyor ve $10.000 de önümüzdeki psikolojik sınır gibi görünüyor.

Bu söylediklerimin hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir. Zaten internette birkaç kullanıcı yorumu okuyarak yatırım yapacak olan bu işlere hiç bulaşmasın. Yorumum şahsi beklentimdir. Ben de buna göre bir miktar alım yaptım ve beklemedeyim. 400 TL sizin için önemli bir miktarsa ve daha önce belirli bir beklentiyle hiç pozisyon almadıysanız, beklentiniz gerçekleşmediğinde pozisyonunuzu nasıl değiştireceğinizi ya da koruyup korumayacağınızı bilmiyorsanız bence bulaşmayın. Sonuçta yarın sabah çok kötü bir haber gelebilir ve 30% - 40% değer kaybıyla uyanabilirsiniz. Bu durumla başa çıkıp çıkamayacağınızı düşünün. Eğer ben alım yapar cüzdanıma koyar onu 6 ay - 1 sene unuturum, en kötü hepsini kaybetsem de çok koymaz diyebiliyorsanız girmeyi düşünebilirsiniz.